Melkweg Marathon Live

Melkweg Marathon Live

ONDERDEEL VAN DE MELKWEG 50 JAAR MARATHON

Online

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Melkweg Marathon Live

ONDERDEEL VAN DE MELKWEG 50 JAAR MARATHON

Met: YĪN YĪN, CUT_, FATA BOOM, Ella John, Ooostblok e.a.

De Melkweg bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt op 17 juli gevierd met De 50 Jaar Melkweg Marathon. Op 17 juli is het precies vijftig jaar geleden dat het podium aan de Lijnbaansgracht haar deuren opende in een oude melkfabriek, die inmiddels niet meer is weg te denken uit het Amsterdamse culturele landschap. Tijdens de marathon wordt 24 uur aan programma online uitgezonden met liveoptredens, talks, dans, quizzen en meer. De stream is live vanuit huis te volgen.

De namen voor het live-programma zijn nu bekend! Met optredens van:

CUT_
Het Amsterdamse elektronische duo cut_ neemt je mee in een intieme wereld van mislukte liefde en kwetsbaarheid. Daartegenover staan broeierige sensualiteit en rauwe hoekige songs die hun blik op de maatschappij vertolken. Een intense rit waarin ze je dicht tegen zich aantrekken en zacht in je oor fluisteren om je vervolgens weer de vloer op te slingeren met hypnotiserende beats.

YĪN YĪN
Laat je meevoeren op de zwaar verslavende 'thaichedelics' van YĪN YĪN. De sound van deze band is bont geïnspireerd door aziatische pop uit de jaren '60 en '70 die ze verfrissend weet te combineren met invloeden van disco, afrobeat en electronica. Van beats die dwingen tot dansen op 'Dis̄ kô Dis̄ kô', tot dromerig laidback zoals op nieuwste single 'Haw Phin'.

Ella John
Met haar Surinaamse roots en invloeden van trap, dance hall, grime en reggae weet Ella John een unieke flow te creeren.  Afgelopen jaar was ze niet te missen op podia van o.a. Woo Hah, ADE Beats x Vice, Milkshake en Boilerroom. Haar eerste EP ‘Ofa’ werd al gefeatured door 101Barz, en dit jaar zal ze verschijnen op de ‘Gunshot Remix EP’ van Zwart Licht. Eerder dit jaar verschenen de singles ‘Bagga/Drugga’ en “Focus” (ft. Bastet Black), en as we speak werkt Ella hard aan nieuw materiaal, dus stay tuned!

Ooostblok
Wat is de perfecte manier om een lange festivaldag te eindigen? Wat dacht je van een grote party om de nacht mee te verzegelen?! Met die gedachte vormde Generaal Lodovik de danceformatie Ooostblok, geinspireerd door sound van Oost-Europa. Ooit begonnen met covers van befaamde Balkan-muzikanten, heeft de band inmiddels een respectabel eigen repertoire, dat bestaat uit onwijs dansbare beats met een moddervette beat die je innerlijke Gypsy naar boven halen!

Illnoledge
Bestaat uit de broers Steve Hartley en Mill Voyance. Met een rijke artistieke achtergrond met roots uit West-Indië en Suriname is spirutualiteit en muziek altijd belangrijk vanuit huis geweest. Niet vreemd dat Illnoledge werd geboren uit een acronym van Intuitive, Limitless, Liberalminded, New-fangled, Original, Luminous, Empowering, Dedicated en Genuine Elevators. Na een tournee met Alain Clarke is het duo gefocust om zichzelf en publiek met muziek te verlichten. 

Melisa Imani 
Deze 25-jarige upcoming singer-songwriter zingt al vanaf een zeer jonge leeftijd (5) in de kerk en in verschillende gospelkoren. In 2017 maakte ze haar debuut met een featuring op “In God We Trust” met SBMG. Melisa Imani’s muziekstijl is een unieke mix van R&B, jazz, soul & gospel - zowel Nederlandstalig als Engelstalig. 

FATA BOOM
Electro-hiphopformatie FATA BOOM was de meest succesvolle act op onze allereerste editie van Radar, de maandelijkse clubavond voor opkomende Nederlandse artiesten. Energiek, extravagant, met scherpe teksten, op wereldse beats. 

Telezah 
Telezah is een 20-jarige singer-songwriter én rapper van Surinaamse origine, geboren en getogen in Almere. Haar muziekstijl is zeer divers en ontwikkeld zich continue – met als vaste basis R&B en soul. Afgelopen maart bracht ze haar eerste single uit genaamd “Scratch Me”, een ode aan de schoonheid van de donkere huid. The one to watch!  

Eva van Manen
Los van haar brede interesseveld – van hiphop, indie tot jazz – maakt producer en artiest Eva van Manen het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop. Voor fans van Eefje de Visser en Wende.

la loye
De onvoorwaardelijk liefdevolle indiefolk van la loye is zowel subtiel als gelaagd, met bijna fluisterende zang en donkere instrumentatie. Een band die je in een groot warm deken zal inpakken, om je vervolgens te vertellen dat het allemaal wel goed komt.

Queen's Pleasure
Deze brutale semi-psychedelische garagerockband uit Amsterdam wordt gedreven door een moorddadig en poetisch verlangen naar liefde. Daarmee klinkt Queen's Pleasure als een mix tussen The Dandy Warhols en Blur, met de power van The Ramones en melancholiek van The Smiths.

WIES
In haar korte bestaan gaat de kersverse Nederpop-formatie WIES al indrukwekkend hard; single 'Soms Is Het Te Laat' werd een dikke 3FM Megahit, ze sleepten de titel 3VOOR12- en OOR-talent binnen en ze toerden al langs grote podia als de Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, Spinvis meets The Black Keys.

Banji
Deze nieuwe Nederlandse band bestaat uit vier frisse jongens. Het project ademt funky, wankele beats, synths die de gekste geluiden maken en zo nu en dan een CATCHY REFREIN! Met een voorliefde voor R&B, alternatieve pop en een klein vleugje hiphop, is Banji er klaar voor om alle zalen en festivals over te nemen.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this
CUT_ - Out Of Touch (Official Video)