Marko Hietala

Marko Hietala

Tour Of The Black Heart 2020

Max

Prijs € 29,90*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Marko Hietala

Tour Of The Black Heart 2020

Support: Oceanhorse

De bassist en tweede vocalist van een van de allergrootste metalbands op aarde, het Finse Nightwish, gaat solo. Hietala is daarnaast ook nog zanger, bassist en songwriter van heavy metalband Tarot. Het schrijven en opnemen van zijn soloalbum ‘Mustan Sydämen Rovio’ is dan ook niet over een nacht ijs gegaan. In zijn jaren on the road schreef Hietala de liedjes in backstages, tourbussen en tijdens enkele rustperiodes van zijn andere bands. Het resultaat is niet zo heavy metal als je zou verwachten. Het album staat bol van harde prog met hier en daar zeker wat echte metal-elementen, maar er is ook ruimte voor akoestische liedjes. Marco Hietala is een metalmuzikant in hart en nieren. 

Met Nightwish tourt hij al jaren de wereld over en speelt voor uitverkochte zalen en stadions en naast zijn band Tarot was hij ook
nog lid van de Finse supergroep Northern Kings, met leden van o.a. Charon, Dreamtale en Nightwish, en vertolkte hij een van de hoofdpersonen in Ayreons conceptalbum ‘The Theory of Everything’.

De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.

Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Wie zijn de Liveurope members?

Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie. 

MARKO HIETALA - Isäni ääni (Official video)

Melkweg tipt