Marianne & Leonard: Words Of Love (2019) + Live: Flip Noorman Zingt Leonard Cohen

Marianne & Leonard: Words Of Love (2019) + Live: Flip Noorman Zingt Leonard Cohen

Voorpremière

Rabozaal
voorverkoop:

Prijs € 16,50

Cineville met toeslag

Prijs € 5,50

deurverkoop

Prijs € 16,50

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 15:30 tot 16:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Marianne & Leonard: Words Of Love (2019) + Live: Flip Noorman Zingt Leonard Cohen

Voorpremière

Na het succes op IDFA kan je deze middag kijken naar een bijzondere voorpremière van deze kroniek van de tragische liefdesgeschiedenis tussen Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen van regisseur Nick Broomfield ('Kurt & Courtney', 'Whitney: Can I Be Me'). Jarenlang leven ze gelukkig samen op het idyllische Griekse eiland Hydra, maar dat verandert als Cohen een wereldster wordt. Voor de film speelt Flip Noorman zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. 

In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal en hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra. Daar ontmoet hij Marianne Ihlen uit Noorwegen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze, vereeuwigd in het nummer ‘So Long, Marianne’. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs, waar een hechte gemeenschap van kunstenaars de vrije liefde viert. Maar dat verandert als Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt.

De Britse filmmaker Nick Broomfield ('Kurt & Courtney', 'Whitney: Can I Be Me'), die als twintigjarige student in Hydra belandde en een kortstondige affaire met Marianne beleefde, schetst de tragische liefdesgeschiedenis van de kunstenaar en zijn muze aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

Flip Noorman is een Nederlands zanger en kleinkunstenaar en won in 2014 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht Flip eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht om met het programma het land in te gaan en gelukkig had hij ook nog een gaatje vrij voor deze bijzondere avond. Bijgestaan door zijn voltallige band 'De Noormannen' brengt hij voor de film zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: “Leve Flip Cohen”.

 • Regisseur
  Nick Broomfield
  Jaar
  2019
  Land
  VS
  Duur
  102 minuten
  Gesproken taal
  Engels, Noors
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • 17:00 zaal open
  18:00 Flip Noorman Zingt Leonard Cohen
  18:30 Marianne & Leonard: Words Of Love
  20:30 Einde film
 • Spotify
 • Tweet this
Marianne & Leonard - Trailer (Dutch)
Flip Noorman