Martha High & The Italian Royal Family

Martha High & The Italian Royal Family

OZ

Prijs € 28,75*

Afgelast

Gratis voor We Are Public

Dit concert is helaas afgelast vanwege medische redenen. Het bedrag van de aangeschafte tickets en eventuele lidmaatschappen wordt automatisch teruggestort. Voor meer informatie kan je terecht bij Ticketmaster.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Martha High & The Italian Royal Family

De bijdrage van Miss Martha High aan de ontwikkeling van het soul is onbetwistbaar. Geboren in Virginia en opgegroeid in Washington DC, startte ze met zingen voor publiek op jonge leeftijd en werd ze tijdens een talentenshow ontdekt door niemand minder dan Bo Diddley die haar koppelde aan de band The Jewels. Na een hitje met Parliament's George Clinton werd ze in 1965 in Washington ontdekt door James Brown, de start van Martha haar 32 jaar lange carrière naast The Godfather, de langste van alle achtergrondzangers die hij heeft gehad. 

50 jaar later heeft Martha zeker haar bijnaam ‘The hardest working woman in show business’ verdiend. Ze sierde met The J.B.'s podia overal ter wereld tot aan Vietnam en Zaïre aan toe, en is te horen op classics als ‘There Was a Time’, ‘The Payback’ en ‘Body Heat’. Tegenwoordig werkt ze samen met het Italiaanse label Blind Faith Records en de Italiaanse producer Luca Sapio, en is nu weer terug met een nieuw album ‘Nothing’s Going Wrong’.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Spotify
  • Tweet this
Martha High & The Italian Royal Family - The Hardest Working Woman [Official Music Video]
https://soundcloud.com/blindfaithrecords/lovelight

Melkweg tipt