MILK EXPO Bas Schippers & Kee van der Meer

MILK

Tuesday - Sunday, 12:00 - 21:00 / Entrance: Marnixstraat 409 - Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

MILK EXPO Bas Schippers & Kee van der Meer

Viermaal per jaar presenteert Melkweg Expo MILK EXPO in café MILK dat grenst aan de expositieruimte, zodat je tijdens het napraten over de tentoonstelling in de Expo nog eens extra geïnspireerd wordt door een jonge maker. Tegelijk met Back in the Day is our Future kan je nu het werk van Bas Schippers zien en toont Kee van der Meer haar afstudeerwerk van de Willem de Kooning Academie.


Bas Schippers (1992) rondde afgelopen jaar zijn opleiding aan de AKI in Enschede af. Terwijl hij zich vooral richt op de thema's mannelijkheid en kwetsbaarheid, gebruikt Bas stereotypen en clichés om deze onderwerpen te bevragen. De rauwe en wilde penseelstreken tonen de verwarring van opgroeien en het moeten voldoen aan een bepaald ideaal. Daartegenover staan zorgvuldig geschilderde motieven en geometrische patronen die het werk in balans brengen - check out @bas.schippers Instagram.


Kee van der Meer (1995) maakt films, installaties en conceptueel werk. Haar werk komt voort uit onderzoek naar taal en wordt gemotiveerd door emotie, zoals woede. Haar films richten zich op het onvermogen van communicatie, gebruikt om de werkelijkheid te visualiseren, de poging tot dialoog, de dissonantie tussen vorm en inhoud en de disfuncties van taal. Kortom, het ontbreken van duidelijke referenties zijn kernelementen in het werk, getransformeerd tot kunst, wordt taal een ornament. Kee van der Meer woont en werkt momenteel in Rotterdam - check out @keevdmeer Instagram.

header beeld, uitsnede van: Fuck flowers, 150x110, Acrylics and pencil on canvas (2020), Bas Schippers.