MILK MADE EXPO: Young Visual Creatives

MILK MADE EXPO: Young Visual Creatives

Part of Flea Market

Expo
Gratis

25 & 26 December we're closed

Tuesday - Sunday, 11:00 - 23:00 / Entrance via Milk, Marnixstraat 409

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

MILK MADE EXPO: Young Visual Creatives

Part of Flea Market

Alken / Caique Pantoja Brasil & Dominique Chandreperkash / Jaasir Linger / Jasmijn van Buytene / Mercedes and the womxn / Takumiya

Introducing Milk Made Expo! In samenwerking met Flea Market, een indoor festival dat jonge makers die zich in een niche bevinden verbindt, presenteren we 6 jonge visuele creatieven bij ons in de Expo. Vrijdag 20 december vindt Flea Market plaats en openen we tegelijk de expo met meer dan 20 makers, die hun creativiteit en verschillende subculturen in onze Cinema, Upstairs en Expo vieren. One night only! Meer info en tickets hier.

Alleen de expositie met 6 jonge makers blijft langer staan en is t/m 29 december gratis te bezoeken.

Alken is een 20-jarige, multidisciplinaire kunstenaar die analoge fotografie als zijn vorm van expressie gebruikt. Zijn visie is om een moment, inclusief alle imperfecties die daarbij komen kijken, vast te leggen en niet te manipuleren. In deze expo combineert hij fotografie met zijn andere passie: muziek. Alken legde de spontane, intieme momenten vast die de verschillende kanten en klanken van artiest Jay-Way en zijn muziek vatten.

Jasmijn van Buytene toont de serie SHOWTIME, een samenwerking met Patrick Kenawy, Marine Tagawa en Show Nomoto. De serie is geïnspireerd op Aziatische fight movies en ontstond vanuit een voorliefde voor de Japanse cultuur. Dit project documenteert Shows weg naar succes, met vallen en opstaan, terwijl hij toewerkt naar de wedstrijd van zijn leven die zal bewijzen dat hij thuis hoort in de boxing wereld. It’s showtime. 

Jaasir Linger (1991) is een multidisciplinaire beeldmaker die in mei 2019 afstudeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam. Jaasir werkt voornamelijk aan documentaire en kunstprojecten die betrekking hebben tot het Surinaams cultureel erfgoed. Bij ons toont hij fragmenten van zijn langlopend documentair film- en fotoproject over de Ghanees-Nederlandse artiest Yung Nnelg.

Riku Takumiya is een Japanse modeontwerper die in 2018 zijn eigen label startte met een visie voor handgemaakte ‘no gender’ kleding, geïnspireerd op Japanse streetwear met een twist van andere culturen.

Mercedes and the womxn brengen tijdens de Flea Market op 20 december een interactieve performance naar de expo. Het resultaat van de performance en hun kunstwerken zijn t/m 29 december bij ons te zien.

Caique Pantoja Brasil presenteert i.s.m. Dominique Chandreperkash het project ‘Androgyny’, een fotoserie die de dagelijkse problemen rond genderrollen in onze maatschappij aan de kaak stelt. Waarom blijven deze dominante genderrollen bestaan en wat weerhoudt ons van evolueren naar een nieuwe standaard?