Monterey Pop (1968)

Monterey Pop (1968)

IDFA x Melkweg D.A. Pennebaker Tribute

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 8,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 8,50

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 11:30 tot 12:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Monterey Pop (1968)

IDFA x Melkweg D.A. Pennebaker Tribute

Inleiding: Peter Veenhoven

Melkweg en IDFA zetten zich in om samen de beste verhalen over muziek te vertellen. Daarom vertonen we voor onze drie favoriete muziekdocumentaires van afgelopen IDFA, ook een vervolg op IDFA's retrospectief van de onlangs overleden regisseur D.A. Pennebaker met 'Monterey Pop'. 

In 1965 bracht Bob Dylan een bezoek aan Engeland en het was Pennebaker die het met zijn ‘hand held‘-camera vastlegde en zo de basis legde voor het genre muziekdocumentaire. Maar toen 'Dont Look Back in 1967 uitkwam, was Pennebaker alweer volop bezig in Californië waar hij het Monterey Pop Festival, ‘the first and greatest rock festival in the history of music‘, vastlegde, met o.a. Jimi Hendrix en Otis Redding.

In de zomer van 1967 waren 50.000 mensen naar Noord-Californië afgereisd om zich niet alleen een lang weekeinde over te geven aan ‘love & peace‘, maar vooral aan hun grote muzikale helden: The Who, Jefferson Airplane, The Mama‘s & the Papa‘s, Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Animals, Ravi Shankar, Simon & Garfunkel en niet te vergeten Otis Redding wiens legendarische show voor Pennebaker zelfs aanleiding was om naast monterey pop ook 'Shake', een aparte, twintig minuten durende film van Otis Reddings wervelende optreden, te maken.

Met inleiding van Peter Veenhoven, oprichter en mede-eigenaar van persagentschap IFA Amsterdam, tegenwoordig Veenhoven Amsterdam, dat onder andere een groot aantal internationale muziekbladen vertegenwoordigt (zoals bijv. Guitar World, NME, Uncut en Classic Rock). In 2014 richtte hij samen met muziekjournalist Tjerk Lammers uitgeverij Mooks Publishing (MP) op. MP geeft geïllustreerde muziekboeken uit, zoals 'Queen over Queen', 'De Stones over de Stones' en 'De Earrings over de Earrings' uit. De autobiografie van Peter Koelewijn, PEER is de meest recente uitgave.

 • Regisseur
  D.A. Pennebaker
  Jaar
  1968
  Land
  VS
  Duur
  79 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Spotify
 • Tweet this
Monterey Pop Official Trailer


Melkweg tipt