My Darling Vivian (2020)

My Darling Vivian (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

My Darling Vivian (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Online intro: Matt Riddlehoover & Dustin Tittle

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'My Darling Vivian' van Matt Riddlehoover met online inleiding van regisseur Matt Riddlehoover en producer Dustin Tittle.

My Darling Vivian volgt het romantische, hartverscheurende en duizelingwekkende leven van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters. Een vrouw met een gigantisch tumultueus leven, wat zich gedwongen afspeelde in de schaduw van Cash.

De Johnny Cash-biopic 'Walk The Line' uit 2005 cirkelt rondom het turbulent leven van de country-legende met een bijzondere focus op zijn relatie met June Carter. Maar om de mythe achter June als zijn redder te creëren, geeft de documentaire een niet al te vleiend beeld weer van Vivian, waar Cash 13 jaar mee getrouwd was. Dit had tot gevolg dat haar publieke imago werd verkleind tot een persoon die niks meer was dan een niet steunende zeur in Cash zijn leven. Grappig genoeg schreef Cash 'Walk the Line' over haar.

 • Regisseur
  Matt Riddlehoover
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  90 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt