Mystify: Michael Hutchence (2019)

Mystify: Michael Hutchence (2019)

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 17:30 tot 18:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Mystify: Michael Hutchence (2019)

'Never Tear Us Apart', 'Suicide Blonde' en 'Original Sin' zijn maar enkele van de INXS-hits, die voor een complete generatie muziekliefhebbers onderdeel van het collectieve geheugen zijn. De internationaal gerenommeerde frontman en songwriter Michael Hutchence was echter de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met 'Mystify' bezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze charismatische artiest. 

Lowenstein regisseerde veel van de videoclips van de Australische band en kon voor Mystify putten uit een buitengewoon archief met privé-thuisfilms van Michael zelf en die van zijn geliefden, vrienden en familie. Onder andere ex-geliefden Michele Bennet, Kylie Minogue en Helena Christensen praten op liefdevolle wijze over hun tijd met Michael. Ook Bono (U2), de andere INXS bandleden, vader en moeder Susie en Kell en broer Rhett en zus Tina Hutchence delen voor het eerst herinneringen, foto’s, geluidsopnames en bijzondere documenten. De film duikt in de publieke persoonlijkheid van Michael Hutchence als 'rockgod', maar neemt ons ook mee in het privéleven van Hutchence en laat zijn veelzijdige, intens gevoelige en complexe persoonlijkheid zien.

Michael worstelde met het idee van succes, de creatieve grenzen van pop-sterrendom en hoe hij zijn integriteit kon uiten. Een gewelddadige gebeurtenis in Kopenhagen zet zijn leven op zijn kop. Hij verandert voor altijd en raakt de connectie met de wereld om hem heen kwijt. Hij is niet langer in staat om goed zijn eigen richting te bepalen en heeft moeite om de aanvallen van de roddelpers te ondergaan. In deze donkere tijden is Michael’s pasgeboren dochter Tiger Lily die hij kreeg met Paula Yates zijn enige lichtpuntje.

"An immersive and deeply affecting portrait of a man who was wildly charismatic and sexy onstage, sweet and sensitive once the spotlight was turned off." - Rolling Stone

 • Regisseur
  Richard Lowenstein
  Jaar
  2019
  Land
  Australië
  Duur
  108 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • Tweet this


Melkweg tipt