Nieuwjaarsshow

Nieuwjaarsshow

gepresenteerd door Melkweg en GRAP

Upstairs
Gratis

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Nieuwjaarsshow

gepresenteerd door Melkweg en GRAP

met Susann., Sterre Weldring, Myrwood, Real Derek, Sterre Nacca & CRZE, Ben Forte en Josephine Odhil

Het nieuwe jaar inluiden met gezelligheid én nieuwe muziek? GRAP en Melkweg nodigen je van harte uit voor onze Nieuwjaarsshow! We starten 2020 met een nieuwjaarsrede én gratis optredens van opkomende nieuwe Nederlandse acts.

Ben Forte
Ben Forte is een 20-jarige rapper-songwriter uit Utrecht. Hij schrijft Nederlandstalig over liefde, geluk en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Dit leverde hem afgelopen jaar al een plek in de selectie van de Popronde op (33 shows), de winst van de Amsterdamse Popprijs en een finaleplek in de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen maart bracht hij zijn debuutsingle ‘Bellen’ uit, die op eigen kracht inmiddels ruim 70.000 streams heeft op Spotify.

Real Derek
Real Derek is het nieuwe project van Roy van Rosendaal (Figgie) en Doortje Hiddema. Wat begon als gitaardemo's ontwikkelde zich tot sukkeltjes-pop. Met 3 singles op zak waaronder de laatste single "Bricks" worden ze door 3voor12 beschreven als "Muziek voor sukkeltjes, door sukkeltjes".

Myrwood 
Jezelf verliezen in de anonimiteit van de stad, en de vervreemding die daarbij hoort, dat trekt de mysterieuze zangeres en componist Myrwood aan. Filmische soundscapes en donkere stuwende klanken zijn de basis voor haar melancholische zang. Voor liefhebbers van Portishead of Björk is er in Myrwood's werk in ieder geval genoeg te ontdekken. Op dit moment werkt Myrwood aan haar debuut EP. 

Josephine Odhil
‘Psychedelic Dream Pop’ voor dagdromers en avontuurlijke luisteraars.
Zangeres Josephine van Schaik (The Mysterons) mengt invloeden van Broadcast, Unloved en PJ Harvey tot mysterieuze popsongs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.

Susann.
Susann. heeft met haar toetsen en zang Mooie Noten gewonnen dit jaar. Aan alles in haar lijf voelt Susann., dat ze met haar muziek de wereld moet betoveren. “De nummers zijn mijn biografie, wat ik graag wil delen met de wereld”, aldus Suus. Haar meeste liedjes zijn lief, maar kunnen een harde emotionele wending krijgen. Verdriet, pijn, onrust en onzekerheid tekenen haar boodschap. Iets waar velen soms bang zijn om over te praten.

Sterre Weldring
Sterre Weldring is een 21-jarige folk/pop singer-songwriter uit Alkmaar. In de afgelopen jaren heeft ze aan BIMM Brighton gestudeerd en op verschillende plekken gespeeld zoals Paradiso en Sofar Londen. Met haar oprechte en melancholische stemgeluid vertelt ze verhalen over alle soorten liefde en relaties, beïnvloed door onder andere LP, Tom Odell en Rhodes.

Sterre Nacca & CRZE
Dit nieuwe duo bestaande uit singer/songwriter Sterre Nacca en producer/DJ CRZE kenmerkt zich door elektronische hiphop beats samen met Nederlandse poëtische teksten en R&B / pop zang. De afgelopen tijd stonden zij in de halve finale van Mooie Noten en drukken met meerdere optredens (Paradiso, Uitmarkt) steeds meer hun stempel op de scene.

 • Cinema:
  19:00 zaal open
  19:30 Sterre Weldring
  20:30 Myrwood
  21:30 Nieuwjaarsrede
  22:30 Susann.

  Upstairs:
  19:30 zaal open
  20:00 Sterre Nacca & CRZE
  21:00 Josephine Odhil
  22:00 Real Derek
  23:00 Ben Forte
 • Tweet this
Hooked - Ben Forte (Very official video)

Melkweg tipt