No Limit presents: Lost and the ISH band / Jay-Way - HELEMAAL MELKWEG
Jay Way

No Limit presents: Lost and the ISH band / Jay-Way - HELEMAAL MELKWEG

Upstairs
€ 10 + lidmaatschap

Gratis voor jaarleden

Helemaal Melkweg gaat naadloos over in de clubnacht Jazzbop, waar bezoekers gratis kunnen blijven. Het is deze keer niet mogelijk om bij ENCORE te blijven.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

No Limit presents: Lost and the ISH band / Jay-Way - HELEMAAL MELKWEG

Dit programma maakt deel uit van HELEMAAL MELKWEG. Aanvangstijden: BLOKKENSCHEMA. Ovb van wijzigingen.

Roger Buyne aka Lost is uitgegroeid tot een storytelling artiest van hoog niveau. Tekstueel wordt hij gezien als een van de grote talenten. Lost zat in de finale van de raptalentenshow ‘Wanted’ en heeft de Serious Grind Award in zijn pocket. Daarnaast was hij onderdeel van 'Definitie van HipHop 2014'   

De jonge Amsterdamse rapper Jay-Way is klaar om zijn eerste tape 'Jaynalasis' te releasen en het belooft buitenaards goed te zijn. Geen standaard raps over sex, drugs en rock 'n roll, maar bewuste lyrics waarin hij met complexe storytelling zijn positieve boodschap verspreid.

 

Roger Buyne (18) ook wel bekend als Lost, komt uit Amsterdam Zuid-Oost. Hij begon met rap toen hij 13 was en is inmiddels uitgegroeid tot een storytelling a...rtiest van hoog niveau. Lyricaal wordt hij gezien als een van de grote talenten. Lost zat in de finale van de raptalentenshow ‘Wanted’ en heeft de Serious Grind Award in zijn pocket. Op 29 November zal hij onderdeel zijn van 'Definitie van HipHop 2014'. 

State-Magazine Journalist Frank van Rossum: 'Lost is een frisse verschijning in het huidige hiphoplandschap. Zijn flow en rijmschema’s zijn zo onvoorspelbaar als het WK dit jaar en dat houdt het toch spannend allemaal. Het straatleven wordt geleid in de omgeving om hem heen, maar zelf lijkt hij daar niet verzeild in te raken, waardoor hij van een gepaste afstand kan observeren en hierover vertelt. Dit in combinatie met zijn teksten die een poëtisch randje hebben en een originele woordkeus, maakt het dat hij een stijl heeft die weinig in Nederland voorkomt'.

Het lange wachten wordt eindelijk beloond: In begin 2015 dropt hip-hop artiest Jay-way zijn EP: 'Jaynalysis'. Deze jonge Amsterdamse rapper, die al geruime tijd bezig is hard aan de weg te timmeren, is klaar om zijn eerste tape te releasen en het belooft buitenaards goed te zijn.

Vanaf het eerste moment dat Jay-Way in 2006 de hip-hop scene betreedt, is te merken dat hij anders is. Geen standaard raps over sex, drugs en rock 'n roll, maar bewuste lyrics waarin hij door middel van complexe storytelling zijn positieve boodschap verspreid: ”Ik wil een spiegel zijn, zodat men weet dat iedereen door soortgelijke gebeurtenissen gaat in het leven. Het mooiste aan mijn muziek is dat ik naast de problemen ook met oplossingen kom. Het is niet de bedoeling om met mijn muziek mensen aan hun problemen te herinneren en het vervolgens daarbij te laten. Ik wil ze er juist op wijzen dat er aan het einde van de tunnel daadwerkelijk een licht schijnt.”

Nadat Jay-Way tekende bij het Amerikaanse label 'Lif3 Sentenc3' versnelde zijn muzikale reis. In 2011 bracht hij zijn mixtape 'The Invasion' uit. Na vele shows en lovende recensies kreeg Jay in 2013 de kans om op de EO Jongerendag in de Gelredome, dat live werd uitgezonden op de Nederlandse televisie, op te treden. Zijn teksten zijn eerlijk, poëtisch en recht door zee en daarmee spreekt Jay een hele generatie aan. De erkenning, liefde en fanbase groeien terwijl hij, samen met zijn band en dj, wekelijks shows rocked.  

'Jaynalyis' is een project waaraan verschillende producers hebben meegewerkt. De release staat gepland op begin 2015, waarvan de eerste single 'Cool Kid' in juli werd gereleased via het net.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this
Lost

Als bezoeker kun je aansluitend gratis naar: