Nordic Delight Festival

Nordic Delight Festival

A Nordic Music And Lifestyle Experience

OZ, Cinema, Upstairs Bar, Upstairs, MILK
€ 15 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Nordic Delight Festival

A Nordic Music And Lifestyle Experience

Vök (ISL) / Axel Flóvent (ISL) / CHINAH (DK) / Grapell (SE) / Einar Stray Orchestra (NO) / Hermigervill (ISL) / Lydmor (DK)

Ontdek de mooiste muziek, film en cultuur uit het hoge noorden tijdens Nordic Delight Festival. Dompel je een avond lang onder in Scandinavische sferen en laat je verrassen door nieuw talent. Verdeeld over twee zalen treden 7 acts op uit IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken in diverse genres; van folky singer-songwriters tot elektronische indiepop. Sommigen spelen vanavond voor het eerst in Nederland, anderen zijn al verder in hun veelbelovende carrières. In de cinema zie je onder andere een selectie van de beste Scandinavische korte films van het afgelopen jaar. 

Vök uit IJsland brengt sfeervolle elektronische pop met intense zang, piano, gitaar en saxofoon. Het kwartet wordt vaak vergeleken met bands als The xx, Polica en The Knife, maar heeft een eigen karakteristieke sound. De afgelopen drie jaar had Vökal veel succes met EP’s ‘Before’ and ‘Circle’ en Nederlandse live optredens op Eurosonic, Incubate, London Calling en Into The Woods. De band speelde al op Nordic Delight Festival in 2014 en met trots presenteren we ze opnieuw op een bijzonder moment: aan de vooravond van de wereldwijde release van hun debuutalbum ‘Figure’!

Axel Flóvent uit IJsland komt solo optreden als opener van Nordic Delight Festival.  De 22-jarige singer-songwriter uit het noordelijke vissersdorp Húsavík speelt al jaren moderne folk.  Na zijn succesvolle debuut EP ‘Forest Fires’ uit 2015 en optredens op Eurosonic en Nordic Delight Festival begin 2016 heeft hij ook een internationale carrière met o.a. een uitverkochte show in Paradiso. Vanavond kun je hem nog eenmaal in intieme setting solo bewonderen, dus kom vroeg naar de Melkweg als je hem niet wilt missen!

Na hun catchy singles ‘Away From Me’ en ‘We Go Back’ maakte CHINAH uit Kopenhagen ook live veel indruk op ons tijdens SPOT en Roskilde festival vorig jaar. De drie leden van CHINAH hebben een zeer verschillende muzikale achtergrond. Zangeres Fine Glindvad is dochter van een banjospeler en maakte deel uit een rondreizend folk gezelschap, gitarist Simon Kjær Lauridsen brengt indie en free jazz invloeden en Simon Lars Gustav Andersson is een klassiek geschoolde pianist. Deze ogenschijnlijk onmogelijke combinatie komt samen in de dansbare elektronische pop en r&b van CHINAH waarmee ze inmiddels al miljoenen online luisteraars wisten te veroveren. Na hun Nederlandse live debuut op festivals Eurosonic, Grasnapolsky en Nordic Delight begin 2017, zijn ze inmiddels klaar voor een internationale doorbraak!

Een lang bewaard geheim uit het hoge Noorden is Grapell uit Stockholm. De twee jeugdvrienden Emil Erstrand en Nils Nygårdhs begonnen hun muzikale carrière als schoolband onder de naam Good Morning June. In 2013 sloegen ze een nieuwe weg in en brachten ze hun eerste single uit onder de naam Grapell. Waar veel bands kiezen om snel een debuutalbum op te nemen, besloot Grapell in de studio eerst hun eigen geluid verder te ontwikkelen. Dit bleek succesvol toen in 2015 de single ‘Arrow’ werd uitgebracht. Mede door toevoeging van een saxofoon creëerde ze een tijdloos en soulful nummer dat ook in Nederland werkt opgepikt door o.a. 22tracks. Met de EP ‘Love Chambers’ (2016) en een debuutalbum op komst is de band nu klaar om hun Nederlandse live debuut te komen maken op Nordic Delight!

Einar Stray Orchestra uit Noorwegen is geen nieuwkomer meer. De band uit Oslo rondom zanger en pianist Einar Stray is al een gevestigde naam in eigen land. Ze speelden eerder in Nederland tijdens De Beschaving 2012 en Nordic Delight Festival 2014 en brengen in februari dit jaar hun derde album ’Dear Bigotry’ uit, mede geproduceerd door Marius Hagen (frontman van Team Me) en Øyvind Røsrud (gitarist van Rumble in Rhodos). Einar Stray Orchestra brengt een typisch Noorse sound. Het is een interessante mix van vrolijke en tegelijk melancholische en meeslepende popliedjes, met diverse invloeden, van Arabische folk tot modern klassiek en van indie tot postrock en dit weten ze live met volle overtuiging te presenteren!

Lydmor uit Denemarken is al bijna een resident van Nordic Delight te noemen na haar eerste Nederlandse optredens op het festival in 2013 en 2014, waaronder enkele intieme huiskamersessies. Intussen maakte de talentvolle componiste, multi-instrumentaliste en zangeres een album met Bon Homme (drummer van WhoMadeWho), een aantal singles en albums, woonde een tijd in China en speelde op Eurosonic en vele internationale festivals. Haar popliedjes zijn een mix van intense zang, piano en elektronica, maar bij de veelzijdige Lydmor weet je nooit precies van tevoren wat voor show  je gaat krijgen. Een ding weten we wel zeker: het wordt magisch!

De laatste live act is Hermigervill uit IJsland. Deze muzikale tovenaar is bekend geworden door het creëren van zijn eigen interpretaties van oude en obscure IJslandse pop hits uit de jaren ‘70 en ‘80. Daarnaast speelt Hermigervill al jaren samen met lokale acts zoals Sin Fang, Retro Stefson en Berndsen. Met vijf albums onder zijn eigen naam mogen we gerust spreken van een grootheid binnen de IJslandse elektronica scene. Toch staat onze harige IJslandse vriend vooral bekend om zijn vrolijk en energieke live shows die net zo makkelijk in Reykjavik, Oslo of Berlijn eindigen in een feest dat nooit mag stoppen.

In de cinema kun je de hele avond genieten van prachtige films uit het hoge noorden. In samenwerking met Go Short International Film Festival presenteren we ‘Go Short: Best Nordic shorts’ met een selectie van de beste korte Scandinavische films van het afgelopen jaar.

Tijdens Nordic Delight Festival op 22 april exposeert Rogier Boogaard zijn fotoproject Finding the current to reach for the surface” over de IJslandse band Vök. In het kader van zijn afstuderen aan de Fotoacademie volgde hij de band in Reykjavík en dook in de ziel van hun muziek, gefascineerd door wie zij zijn en hoe zij met hun muziek emoties losmaken. 

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this
Vök
CHINAH
Grapell
Einar Stray Orchestra
Axel Flóvent
Hermigervill
Lydmor
Vök door Rogier Boogaard


Melkweg tipt