North Sea Surf Festival
Daikaiju

North Sea Surf Festival

OZ, Expo, Cinema, Upstairs
€ 18,50 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

North Sea Surf Festival

Daikaiju / Fifty Foot Combo / The Phantom Four / The Twang-O-Matics / Les Agamemnonz / Dirty Fuse / Surfer Joe & The Tonomats / The Krontjong Devils / The Akulas / Steinar Karlsen / Phantom Frank / Beach Boys: Surfin' Success (film) / Thicker Than Water (film) / Reverb Junkies (film) / Waverider (film)

​Surfmuziek is weer helemaal terug, zoveel bleek wel tijdens het nagenoeg uitverkochte North Sea Surf Festival vorig jaar. Wegens het grote succes zal het festival dit jaar dan ook wederom neerstrijken in de Melkweg. Het wordt de vierde editie van het grootste festival in Noordwest Europa dat volledig in het teken staat van instrumentale surfmuziek. Naast optredens van 9 bands in de oude zaal zullen er 4 surffilms worden vertoond in de cinema waar tevens enkele intieme solo optredens zullen worden gegeven.

Daikaiju (USA)
De uit Huntsville, Alabama afkomstige band Daikaiju schrikt al 15 jaar de wereld op met hun mix van psycho surf, space rock, punk, metal en progressieve rock . De met Japanse maskers getooide heren deden de afgelopen 15 jaar meerdere tours door de VS, Europa en Azië en gaan richting de 1000 optredens. Time Out Beijing verkoos het optreden van Daikaiju tot het beste optreden van 2013 en de band liet daarmee Godspeed You! Black Emperor achter zich. “Croatia's Bambi Molesters are the best surf band in the world today, but given Man...or Astroman?'s long silence, Daikaiju certainly have a claim to the #2 spot” Pitchfork Media

Fifty Foot Combo (België)
Deze legendarische formatie uit Gent, België maakte van 1994 tot 2006 vele podia onveilig met hun mix van surf, garage, rock-a-billy, exotica en punkrock. Zij stonden o.a. op Roskilde en Pukkelpop en staan bekend als één van Belgiës meest opwindende livebands. Special voor het North Sea Surf Festival zullen zij voor het eerst sinds 9 jaar de Melkweg aandoen voor één van de zeldzame reünieconcerten in het teken van hun 20jarig bestaan. Recentelijk bracht de band een nieuwe 7" single EP uit, met niemand minder dan Reverend Beatman, de Zwitserse zanger, gitarist, performer en eigenaar van Voodoo Rhythm Records.

The Phantom Four (NL)
The Phantom Four is één van wereld's vooraanstaande instrumentale bands. In hun 9 jarig bestaan deed de band ruim 300 optredens door Europa. Naast het leeuwendeel van de vooraanstaande festival in eigen land (o.a. Lowlands, Paaspop, Metropolis, Oerol en diverse bevrijdingsfestivals) stond de band als headliner op het Surfer Joe Summer festival in Italië, het Surf-O-Rama Festival in Valencia en hun eigen North Sea Surf Festival. The Phantom Four is tevens verantwoordelijk voor het opzetten van North Sea Surf Radio, het eerste wereldwijd gratis te ontvangen radiostation met instrumentale surfmuziek.

Dirty Fuse (Griekenland)
'Misirlou', het bekendste surfnummer aller tijden dankzij Pulp Fiction, is niet van Dick Dale. Het is een Rebetika, Griekse "blues" uit de jaren ´30 over alcohol en drugsgebruik in de sloppenwijken van de Griekse havens. Dirty Fuse komt uit Griekenland en heeft een album opgenomen vol met Rebetika. Het is een opzwepende plaat over drank en drugs en staat garant voor een feestje.

Surfer Joe & The Tonomats (Italië / NL)
Surfer Joe is de man achter het grootste surffestival ter wereld, het Surfer Joe Summer Festival. Als muzikant speelde hij met vele grote namen (o.a. Insect Surfers, Danny Amis, John Blair). Dit jaar bracht hij zijn ijzersterke debuutalbum"Señor Surf" uit, een plaat vol traditionele surf van de bovenste plank. Hij wordt begeleid door Neerlands beste nieuwe surfband; The Tonomats uit Den Haag.

The Twang-O-Matics (Noorwegen)
The Twang-O-Matics zijn gestart in de zomer van 2011 en hebben in hun korte bestaan veel lof geoogst voor hun EP, album en singles. De band, die optreed met een voor surf ongebruikelijk contrabas, speelt instrumentals met duidelijke invloeden van rockabilly en sixties garage. The Twang-O-Matics, wiens voortbestaan wegens het verlies van hun drummer aan een noodlottig ongeval vorig jaar nog onzeker was, zal op het North Sea Surf Festival voor het eerst buiten hun eigen land Noorwegen optreden.

The Krontjong Devils (NL)
Rechtstreeks uit ‘Surf City Groningen’ komt één van de legendarische surf revival bands uit de jaren ´90; The Krontjong Devils. De band die in 2014 hun 24e levensjaar in gaat brengt traditionele surf van de bovenste plank en deelden reeds het podium met o.a. Dick Dale en Man or Astro-Man?.

Les Agamemnonz (Frankrijk)
Les Agamemnonz uit Rouen, Frankrijk zette met hun ijzersterke debuutalbum vorig jaar de surfwereld op zijn kop. De band, die in 2013 debuteerde op het prestigieuze Surfer Joe Summer Festival in Italië, zullen voor het eerste voet zetten op Nederlandse bodem tijdens het North Sea Surf Festival.

The Akulas (België)
Deze surfveteranen uit Gent hebben de eer het North Sea Surf Festival te mogen openen. Vier hongerige wolven op zoek naar de heilige graal van de Reverb. Dit kwartet met drums, bas gitaar en orgel speelt catchy traditionale surf met ska, spyfi invloeden. Zomer 2014 komen ze met een nieuw album.

Steinar Karlsen (Noorwegen)
Steinar Karlsen is wereldberoemd in Noorwegen als lead gitarist en songwriter van Blues/Rock band Hot Little Mama en de met een Grammy genomineerde band Good Time Charlie. Zijn instrumentale solowerk is een prachtige sferische mix van surf en blues met invloeden van Spaghetti Westerns. Steinar zal in de cinema twee intieme korte solosets spelen.

Phantom Frank (NL)
Brein achter The Treble Spankers en The Phantom Four. Deze godfather van de Nederlandse surf doet een speciale set op akoestische gitaar in de Cinema.

Waverider (NZ)
In 2012 kreeg een onbekend, lokaal surftalent uit Fiji de kans om te strijden tegen de beste surfers ter wereld. Waverider vertelt hoe hij op Cloudbreak, door vele surfers bestempeld als de beste golf ter wereld, via een wildcard kan deelnemen aan de Volcom Fiji Pro met kans op een prijzengeld van meer dan $400.000. Met 2e hands boards en zonder trainer of team is Isei Tokovou de hoop van een natie in de competitie. Waverider heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen, waaronder 'Best Feature Film 2013' op het Aotearoa Surf Film Festival. 

Thicker than Water (USA)
Thicker than Water is een surfdocumentaire uit 2000 geregisseerd door singer/songwriter Jack Johnson. De beelden zijn opgenomen op verschillende surflocaties, waaronder beelden uit Australië, Indonesië, Hawaï, India en Ierland. Deze worden ondersteund met verschillende soorten gitaarmuziek. In de film komen o.a. de surflegenden Kelly Slater en Shane Dorian voor.

The Beach Boys: Surfin' Success (USA)
Met de release van het album 'Pet Sounds' en 'Good Vibrations' aan de top van de UK singles charts werden de Beach Boys in 1966 in Londen verwelkomd als helden en waren zelfs even populairder in Engeland dan de Beatles. Bij de Hammersmith Odeon shows stonden de grootste beroemdheden in de rij om de Beach Boys te zien optreden. De film 'The Beach Boys: Surfin' Success' start met de aankomst van de heren op Heathrow en volgt de groep tijdens hun legendarische bezoek aan Londen. Deze indrukwekkende docu gaat middels veel zeldzame en onvertoonde beelden verder in op hun succes met 'Pet Sounds' en de problemen van Brian Wilson rondom het niet uitgebrachte album 'Smile'.

Reverb Junkies (USA)
'Reverb Junkies' is een high-energy feature film die de huidige surf music scene in Zuid Californië in kaart brengt. De documentaire introduceert  enkele van de snelste en hotste instrumentale surfbands waaronder onze headliner Daikaiju, The Ghastly Ones, Pollo Del Mar, Insect Surfers en The Space Cossacks.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this
Fifty Foot Combo
Surfer Joe
The Akulas
The Twang-O-Matics
The Phantom Four
Les Agamemnonz
Steinar Karlsen
The Krontjong Devils
Dirty Fuse
Waverider
The Beach Boys: Surfin Success
Thicker Than Water

Melkweg tipt