Once Aurora (2019)

Once Aurora (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Cinema
Voorverkoop:

Prijs € 8,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 8,50

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 15:30 tot 16:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Once Aurora (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Melkweg en IDFA zetten zich in om samen de beste verhalen over muziek te vertellen. En daarom vertonen we in onze Cinema nog een laatste keer onze drie favoriete muziekdocumentaires van afgelopen IDFA, gekozen door de bezoekers van het festival.

De film Once Aurora gaat over de Noorse zangeres en songwriter Aurora Aksnes, die op haar zestiende werd ontdekt toen een video waarin ze een zelfgeschreven liedje zong viraal ging. Haar leven veranderde compleet: van het wat excentrieke en teruggetrokken meisje dat opgroeide in een klein stadje op het Noorse platteland, groeide ze in korte tijd uit tot het popidool Aurora, met fans over de hele wereld.

In de film wordt ze gevolgd gedurende een periode van twee jaar, waarin ze de wereld over reist met haar debuutalbum en met haar producers aan een tweede album werkt. In 2016, na tweehonderd concerten en op de helft van de tour, lijkt ze vooral uitgeput en vertwijfeld. Er zijn conflicten, en de eindeloze meet-and-greets met de fans zijn voor Aurora een beproeving. De intieme cameravoering en de dynamische en gefragmenteerde montage weerspiegelen haar hectische leven en haar innerlijke strijd. Zo wordt de film niet alleen een portret van een muzikale bliksemcarrière en de allesoverheersende passie voor muziek, maar ook een relaas over creatieve vrijheid en de tol van de roem.

 • Regisseur
  Benjamin Langeland, Stian Servoss
  Jaar
  2019
  Land
  Noorwegen
  Duur
  71 minuten
  Gesproken taal
  Noors
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Spotify
 • Tweet this
Once Aurora (Trailer) [English subtitles]


Melkweg tipt