OOIT

OOIT

nog t/m 27 juni te zien

Brug
Gratis

Doorlopend op de Melkweg brug en dak

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

OOIT

nog t/m 27 juni te zien

Melkweg Expo X Milk Made

OOIT is een heel universum verpakt in vier letters
OOIT ben ik vader. Schaap. Leerling.
OOIT zal het weer warm zijn, echt zijn, intiem en hecht zijn.
OOIT kunnen mannen huilen
- en vrouwen ‘s nachts zonder angst over straat.
Of is OOIT vooral een valse belofte aan de toekomst?

Nooit eerder werd de lading van het woord ooit zo op de proef gesteld als in deze tijd. Een goede timing voor deze multidisciplinaire expositie OOIT. Wie langs ons dak bij de hoofdingang loopt, ziet daar vier kleurrijke letters staan van dit veelomvattende woord: OOIT. Met deze speelse verschijning van beeldend kunstenaar Wouter van der Giessen wordt het idee van context en connotatie verder verkend, en worden voorbijgangers geprikkeld om hier hun eigen idee over te vormen. Want in hoeverre is een kunstwerk afhankelijk van haar fysieke ruimte er omheen?

Melkweg Expo en jongerenplatform Milk Made nodigden verschillende kunstenaars uit om samen te reflecteren op dit idee van OOIT. Hun persoonlijke interpretaties maakten zij levendig in vijf gedichten, en met spoken word in de bijbehorende expo-film OOIT door filmmaker Ruby Cruden (o.a. Knaldrang van Merol). Thomas Bunt ontwierp vijf posters van de teksten, waarvan je elke week een nieuw gedicht naast onze hoofdingang kunt lezen. 

De expo toont een mooi voorbeeld van hoe een kunstwerk van vorig jaar afgestudeerd kunstenaar Van der Giessen een hele pool van jonge creatievelingen bij elkaar kan brengen en inspireren. Een signaal naar elkaar, naar de maatschappij en een oproep om te durven blijven dromen, over wat OOIT voor jou is of moet zijn. Wat is jouw idee voor OOIT?

Gedichten geïnspireerd door OOIT
Owen Welch
Michelle Bergwijn
Mystic (Tristan Esajas)
Caitlin Perez Ordaz
Sabrunnisa Cakmak

Spoken word geïnspireerd door OOIT
Owen Welch
Mystic (Tristan Esajas)
Michelle Bergwijn
Caitlin Perez Ordaz
Sabrunnisa Cakmak

Kunstwerk OOIT: Wouter van der Giessen
Regie & editing film OOIT: Ruby Cruden
Artwork: Thomas Bunt
Gedichten en spoken word: Owen Welch, Michelle Bergwijn, Mystic (Tristan Esajas), Caitlin Perez Ordaz, Sabrunnisa Cakmak

De expo is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.
167b912d-177b-4d90-8895-6aade0a744ae.jpg