Opening Boda Boda Madness

Opening Boda Boda Madness

Expo
Gratis

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Opening Boda Boda Madness

Jan Hoek & Bobbin Case

Ontmoet Mad Max Driver, Machete, Vibze, Ghost Rider, Red Devil, Lion en The Rasta Driver. Zij rijden in schitterende kostuums op hun matching kleurrijke motortaxi’s in Nairobi. Hun outfits werden ontworpen door de Keniaanse - Oegandese modeontwerper Bobbin Case in het kader van kunstenaar Jan Hoek en Bobbins project Boda Boda Madness. De expo toont Jan Hoeks fascinerende beelden van de boda boda motorrijders in Bobbins outfit, met een soundscape van de Nederlandse artiest Torus. Vrijdag 16 februari om 19:00 openen we de expo. iedereen is welkom!

Boda Boda Madness
Jan en Bobbin waren al lang gefascineerd door de kleurrijke motortaxi’s die rondrijden in Nairobi, beter bekend als boda boda. Het zijn er zoveel dat verschillende boda boda-eigenaren hun motortaxi’s customizen in de meest uiteenlopende thema's om de aandacht van de klanten te trekken. Jan en Bobbin merkten dat deze mannen een belangrijk aspect vergeten waren tijdens het personaliseren van hun motors: hun eigen look. Ze selecteerden de zeven motortaxi’s met de geweldigste motors en bespraken samen met hen een outfit die hun look compleet zou maken opdat ze meer klanten kunnen trekken. Vervolgens creëerde Bobbin schitterende kostuums voor elke bestuurder zodat motor en chauffeur perfect op elkaar afgestemd zijn. Daarna portretteerde Jan Hoek hen als helden uit een actiefilm tegen het landschap van Nairobi. Als je vandaag de dag Nairobi bezoekt, kan je hen nog steeds in vol ornaat zien rondrijden! De expo wordt begeleid door een soundtrack van Torus. Hij ontwierp ook de sjaals die je bij elke motorrijder terug vindt.

De kunstenaars
Jan Hoek goochelt met taal, beeld en mensen. Al voordat hij afstudeerde aan de Rietveld Academie werkte Jan aan de spraakmakende fotoserie 'Sweet Crazies' waarin hij Ethiopische daklozen met een mentale beperking transformeert tot koningen. Zijn modellen behoren vaak tot minderheden en zijn insteek is vrijwel altijd provocerend en rauw, zonder opsmuk. Hij werkt nauw samen met zijn modellen om samen tot een beeld te komen waar zij zichzelf in terug kunnen vinden.

Bobbin Case is een Avant Garde-modeontwerper, geboren in Oeganda maar gevestigd in Nairobi. Hij creëert fantasierijke kostuums en droomt ervan om kleding te ontwerpen voor grote film- en muziekproducties. Bobbin won de Upcoming Kenya Fashion Designer of the year 2016-2017 award en werd geselecteerd voor diezelfde award in Uganda en op de Swahili fashion week. Verschillende van zijn collecties verschenen in de Elle magazine en op de tv-zender BBC.

Torus is het altijd evoluerende alter ego van de Den Haagse artiest en producer Joeri Woudstra. In 2012 debuteerde de RBMA Tokyo graduate met zijn EP bij het Londense label Sonic Router. Met elke nieuwe release die hij uitbrengt verfijnt hij geleidelijk zijn unieke sound.