• Expositie

Opening MILK SOLO - Noah Arends

MILK

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

    "Modefotografie vormt de basis van mijn werk. Dit is vaak commercieel van aard en vinden we overal om ons heen. Mijn werk gaat een interactie aan met die beelden, ontdoet ze van commercieel karakter, maar bewaart haar typerende esthetische elementen. De aantrekkingskracht van het oorspronkelijke materiaal krijgt vorm in eigen, autonome werken.

    Mijn werk komt voort uit een fascinatie voor smaak en wansmaak en balanceert tussen stijlvolle monumentale objecten en ietwat speelse karakteristieke beelden. Op het eerste oog lijkt mijn werk misschien plat, maar wie goed kijkt wordt verrast. Het werk is gelaagd op plekken waar je het niet verwacht en plat waar het diepte lijkt te hebben."

    OVER NOAH ARENDS
    Noah Arends (1996) is een kunstenaar uit Utrecht. Haar werk is een samenkomst van mode (fotografie) en beeldende kunst. Zij maakt sculpturen en schilderijen van textiel aan de hand van collagetechniek die hun oorsprong vinden in modefotografie, maar dusdanig geabstraheerd zijn, dat van die oorsprong alleen de vorm, textuur en kleur overblijft. Zo ontstaan autonome beelden waarvan het spel tussen de natuurlijke en de kunstmatige wereld, het tweedimensionale en driedimensionale, de toeschouwer verrast.   

    Deze MILK SOLO wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.