Opening Sanja Marusic

Opening Sanja Marusic

Sanja Marusic

Expo
Gratis

Wo - zo, van 12:00 - 21:00 uur / Marnixstraat 409

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Opening Sanja Marusic

Sanja Marusic

Fotograaf Sanja Marusic ontvouwt van 9 september t/m 8 oktober haar wonderlijk surrealistische universum in Melkweg Expo. Experiment en vernieuwing zijn haar drijfveren en esthetiek het doel. Op haar reizen zoekt ze bijzondere landschappen op die ze manipuleert en waarin ze een personage plaatst. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scène toevoegt tot het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. Vrijdag 8 september opent de expo 'Sanja Marusic' in Melkweg Expo en zal Sanja ook haar eerste fotoboek aan het publiek presenteren. 

Met haar allereerste solo expo neemt Sanja een nieuwe stap als autonoom fotograaf. Door ruimtelijke installaties te ontwikkelen voegt ze een extra dimensie toe aan haar werk. Enkele terugkerende elementen en vormen uit haar foto’s nemen een fysieke plek in de tentoonstellingsruimte in. De werelden uit haar beelden dringen de exporuimte binnen en laten de bezoeker toe om door het surrealistisch overweldigend universum van Sanja te wandelen. Sanja laat de bezoeker reflecteren over hoe de mens zich in een digitale omgeving tot kunst en tot elkaar verhoudt en hoe je deze ervaring weer fysiek kunt maken.

Sanja Marusic studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is ze voortdurend bezig zichzelf te ontwikkelen als autonoom kunstenaar door te experimenteren, te vernieuwen maar vooral door veel te reizen en steeds nieuw beelden te schieten. Sanja experimenteert in haar werk met verschillende manieren om het beeld en de werkelijkheid te manipuleren. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scene toevoegt tot ze deze helemaal eigen heeft gemaakt. Zelfs in de nabewerking is haar creatief signatuur goed zichtbaar. Ze schildert over foto’s, verscheurt de beelden en fotografeert ze opnieuw.

Hoewel er bijna altijd mensen voorkomen op de foto’s van Sanja, spelen ze slechts zijdelings een rol. Het zijn eerder rekwisieten dan geportretteerden. De werkelijke protagonist is het landschap. De surrealistische beelden roepen het gevoel van een andere planeet of ruimte op. De mensen kijken weg, hebben hun lichaam in een ongemakkelijk houding of zijn uit focus. Dat het soms wringt, wil niet zeggen dat het werk geen lust voor het oog is. Waar eigentijdse beeldende kunst steeds sterker op tekst georiënteerd lijkt, staat bij Sanja esthetiek voorop: "Ik denk in beelden, niet in woorden."