Opening Vincent exposeert: Van Gogh inspireert kunstenaars van nu

Opening Vincent exposeert: Van Gogh inspireert kunstenaars van nu

Expo
Gratis

17:00 - 22:00 uur, ingang via Café (Marnixstraat 409)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Opening Vincent exposeert: Van Gogh inspireert kunstenaars van nu

Vincent op Vrijdag & Melkweg presenteren een weekend met een vol en gevarieerd programma rondom Vincent van Gogh anno nu. Op welke manier inspireert Vincent van Gogh jonge kunstenaars? Van donderdag 23 t/m zondag 26 februari kun je in Melkweg Expo genieten van een speciale expositie georganiseerd door Vincent op Vrijdag. 

Vincent op Vrijdag heeft tien kunstenaars uitgenodigd die Vincent van Gogh als inspiratiebron hebben gebruikt in hun werk. In deze speciale en eenmalige expositie zie je hoe Van Gogh nog steeds de jonge creatieve industrie inspireert. 

Een modeontwerper, illustratoren, een schrijver, een schilder, VJ’s, fotografen en kunstenaars zijn geselecteerd om ons een nieuwe kijk te geven op het leven en werk Van Gogh.

Met: Mattijs van Bergen (mode), Saša Ostoja (illustratie), Vision Impossibe en vele anderen (videokunst), Suat Ögüt (installatie) Stefan Glerum (illustratie), Gijs van den Beucken (beeldende kunst), Wiesje Peels & Steffen Maas (fotografie), Rutger van der Tas (schilderkunst), Justin Samgar (literatuur), Veejays.com (videokunst).

Vanaf 17 uur is de DJ warmgedraaid. De opening is gratis zonder ticket toegankelijk!

OPENINGSPROGRAMMA

17:45 uur / Spoken Word – Ike Krijnen
Ike is een woordkunstenaar. Zijn woorden verbeelden en bewegen, dansen en springen uit zijn mond. Hij opent de expositie met zijn gedicht over Van Gogh. Met grote bevlogenheid brengt Ike Van Gogh tot leven met zijn woorden en deelt hij zijn gedachtes over inspiraties en kunstenaarschap met ons.

20:00 uur / House of Makers – solo 
House of Makers bestaat uit Sterre van Rossem, Matthew Pawlicki-Sinclair en Peter Leung. Voor deze performance liet House of Makers zich inspireren door de zelfreflectie van Vincent van Gogh die een zelfportret schildert. ‘Stel je voor. Zittend voor een spiegel en geconfronteerd te worden met jezelf.’ House of Makers gaat zichzelf én ons proberen te confronteren met haar unieke performance.

17:00 – 22:00 uur / DJ Odin
Vanaf het moment dat Jason Theunissen (1992), beter bekend als Odin, begon met draaien nam zijn carrière een razendsnelle start. Hij stond in vele clubs en op festivals zoals Emporium en WishOutdoor. Inmiddels, 4 jaar later en vele gigs en festivals (o.a. Woohah en Encore Festival) verder is Odin student aan de Herman Brood Academie en resident DJ voor Encore Amsterdam.