Other Futures: Moor Mother / Mykki Blanco e.a.

Other Futures: Moor Mother / Mykki Blanco e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

OZ, Cinema, MILK, Upstairs, Upstairs Bar, Expo
voorverkoop:

Prijs € 28,40

Gratis voor We Are Public en Subbacultcha!

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Other Futures: Moor Mother / Mykki Blanco e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

Climbing Poetree/ Nisi Shawl / Screaming Toenail

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. Met sound van: muzikant, hardcore poet en activist Moor Mother, een mix van hiphop, punk, free jazz en dissonante electronica. Rolling Stone riep haar dat jaar uit tot een van de tien artiesten “You Need to Know”. Mykki Blanco neemt daarna de mic over: verwacht een bizarre en excentrieke show en genadeloos harde beats. Een blok rauwe energie en een verslavend spektakel. Dans, grunge, funk en riot grrl vibes verweven met een punkhouding, dat brengt de queer punk band Screaming Toenail.

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van sciencefiction. Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. In de eerste editie van Other Futures komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod: een verkenning van inspirerend, geestig en in het westen tot nu toe onbekend werk. 

Met ook een performance van Climbing Poetree, Sound Lecture by Delofi, een masterclass van Wanuri Kahiu en Poetry by Jacob Joyce

Film:
Queer sci-fi feat. Ming Wong, Jacob Joyce
Hicham Lasri - The Sea is Behind
Khavn de La Cruz - EDSA XXX
Khavn de La Cruz - Alipo

Naast het driedaags multidisciplinair festival bestaat het platform Other Futures ook uit de tentoonstelling Creating Other Futures in Melkweg Expo die van 14 januari t/m 11 februari loopt, een eendaags storytellers event met de titel New Narratives for Climate Action en een online platform.

Check de timetable hier!