Other Futures: The Scorpios / Ezra Collective / The Comet is Coming e.a.

Other Futures: The Scorpios / Ezra Collective / The Comet is Coming e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

Upstairs, MILK, Upstairs Bar, OZ, Cinema, Expo
voorverkoop:

Prijs € 34,05

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Other Futures: The Scorpios / Ezra Collective / The Comet is Coming e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

Red Light Radio Residents / Nkisi / Em'kal Eyongakpa / Isaac Kariuki

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. Met ook sound van: Ezra Collective, unieke mix van Afro beat, hiphop en reggae, verbonden door een voorliefde voor jazz . The Scorpios vermengen Arabische ritmes met rauwe funk en combineren traditionele ceremoniële liederen uit Soedan met muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Zet je schrap want ook The Comet is Coming. Ze bouwen voort op het vocabulaire van Sun Ra, Frank Zappa, Jimi Hendrix en de BBC Radiophonic Workshops.

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van sciencefiction. Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. In de eerste editie van Other Futures komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod: een verkenning van inspirerend, geestig en in het westen tot nu toe onbekend werk. 

Met ook Producer, DJ en kunstenaar Nkisi, die de gekste dingen samenbrengt en sounds combineert  die variëren van Centraal en West Afrikaanse club tracks tot gabber en doomcore, de Red Light Radio Residents, een Em'kal Eyongakpa Performance en een talk van Baloji.

Masterclasses van Monnik, Martijn Lindeboom en Nalo Hopkinson. Debatten met Grace Dillon & Nalo Hopkinson, Walidah Imarisha & Climbing Poetree en literatuur met Nnedi Okorafor en Basma Abdul Aziz & Daniel José Older.

Film:
Miguel Llansó - Crumbs & Andy Siege - Beti and Amare + Q&A
Eder Santos - Blue Desert
Jean-Pierre Bekolo - Les Saignantes
Wayne Blair Cleverman & Richard Bell - The Dinner Party
Vahid Vakilifar - Taboor

Naast het driedaags multidisciplinair festival bestaat het platform Other Futures ook uit de tentoonstelling Creating Other Futures in Melkweg Expo die van 14 januari t/m 11 februari loopt, een eendaags storytellers event met de titel New Narratives for Climate Action en een online platform.

Check de timetable hier!