Other Futures: Nubya Garcia / Ibibio Sound Machine e.a.

Other Futures: Nubya Garcia / Ibibio Sound Machine e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

Upstairs, OZ, Expo, Upstairs Bar, MILK, Cinema
voorverkoop:

Prijs € 28,40

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Other Futures: Nubya Garcia / Ibibio Sound Machine e.a.

The First-Ever Non-Western Science Fiction Festival in the World

Shabaka Hutchings, Edo Bouman: Ten Ragas to a Disco Beat e.a.

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. Met ook sound van: Ibibio Sound Machine, een clash van Afrikaanse en elektronische elementen, zowel geïnspireerd door de West-Afrikaanse funk en disco als door moderne postpunk en electro. Nubya Garcia brengt Afro getinte jazz en put uit hiphop en backbeat op de sax en als componist! En nog eentje op de sax: saxofonist en componist Shabaka Hutchings brengt Caribische tunes samen met typisch Westerse muziek en ook Edo Bouman: Ten Ragas to a Disco Beat zijn erbij!

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van sciencefiction. Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. In de eerste editie van Other Futures komen denkbeelden en werk van niet-westerse makers en denkers over de toekomst aan bod: een verkenning van inspirerend, geestig en in het westen tot nu toe onbekend werk. 

Literatuur met: Dilma Dila, Nisi Shawl, Martijn Lindeboom & Godelieve Spaas, Basma Abdul Aziz & Charl Landvreugd, José Older, Nalo Hopkinson, AiRich, Rochita Loenen-Ruiz en een debat met Wayne Blair, Nnedi Okorafor & Fran Ilich.

Cinema:
Sun Ra - Space is the Place
Isaac Ezban - The Incident
Jean-Pierre Bekolo-  Naked Reality + Q&A
Mamoru Oshii - Ghost in the Shell

Naast het driedaags multidisciplinair festival bestaat het platform Other Futures ook uit de tentoonstelling Creating Other Futures in Melkweg Expo die van 14 januari t/m 11 februari loopt, een eendaags storytellers event met de titel New Narratives for Climate Action en een online platform.

Check de timetable hier!