PHOTOVILLE NYC: The Last Season I & II

PHOTOVILLE NYC: The Last Season I & II

Harmen Meinsma

Externe locatie
Gratis

Brooklyn Bridge Plaza - New York, USA

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

PHOTOVILLE NYC: The Last Season I & II

Harmen Meinsma

Melkweg Expo goes to New York! Van 12 t/m 22 september wordt onder de iconische Brooklyn Bridge een fotografie-expositie opgetrokken uit scheepscontainers voor de achtste editie van het openlucht fotografiefestival Photoville. Wij doen voor de tweede keer mee en presenteren ‘The last Season I & II’ van Harmen Meinsma. Harmen struint de straten van Rotterdam en Hoek van Holland af, op zoek naar extravagante persoonlijkheden. In zijn werk richt hij de spotlight op de buitenbeentjes en de paradijsvogels van deze wereld en verheft ze tot iconen. Zijn werk viert het ouder worden, culturele diversiteit, het anders zijn en niet bang zijn om op te vallen. 

Wanneer hij een geschikt model vindt, werkt hij eerst aan de vertrouwensband tussen model en fotograaf en daarna zorgt hij samen met een team van stylisten dat zijn model de ‘celebrity treatment’ krijgt. Zijn werk is een kleurrijke heropvoering van een bestaande situatie. The Last Season I schoot Harmen op een camping in Hoek van Holland, waar jaarlijkse honderden mensen samenkomen om de vakantie te vieren. Voor deel II dient Rotterdam als locatie, waar Harmen vooral de culturele diversiteit van de inwoners wil laten zien.

 Zijn missie is om zijn modellen op een voetstuk te plaatsen door middel van zijn camera. Zijn werk is een kleurrijke heropvoering van een bestaande situatie. Waar het in onze samenleving vooral gaat om jong en vitaal zijn, gooit Harmen het over een andere boeg. Hij kiest voornamelijk oudere modellen uit en zorgt dat zij de glam en aandacht krijgen die ze verdienen. 

Harmen Meinsma (1991) is zijn carrière  gestart in Balk, een klein dorp in Friesland. Tijdens zijn tienerjaren voelde hij zich vaak een buitenbeentje en fotografie vormde al vroeg een uitvlucht voor hem. Wat begon met het bouwen van kleine decors op een zolderkamer en het daarin fotograferen van zichzelf en vrienden, is uitgegroeid tot een obsessie om de underdog op een voetstuk te plaatsen. Hij laat zich inspireren door wat hij in het dagelijkse leven tegenkomt en vervolgens maakt hij dit eigen door bijvoorbeeld te overdrijven of te spelen met  clichés. 

Deze expo wordt gepresenteerd door Melkweg Expo en United Photo Industries met steun van the Consulate General of the Netherlands in New York.