Pompeii live from the British Museum

in samenwerking met Italiaans Cultureel Instituut (Amsterdam)

Cinema
€ 12
Uitverkocht

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Pompeii live from the British Museum

in samenwerking met Italiaans Cultureel Instituut (Amsterdam)

Melkweg Cinema presenteert i.s.m. het Italiaans Cultureel Instituut (Amsterdam) de internationaal gerenommeerde tentoonstelling ‘Life and death in Pompeii and Herculaneum’ van The British Museum op groot scherm. De expositie werd op 18 juni 2013 in HD gefilmd en biedt het publiek een exclusieve privé kijk in het Romeinse leven van Pompeii en Herculaneum, net voor de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79AD.

De film wordt ingeleid door Prof. dr. E.M. Moormann (Hoogleraar Klassieke Archeologie Radboud Universiteit Nijmegen), die veel onderzoek verricht heeft in Pompeii en Herculaneum

​British Museum directeur Neil MacGregor voert het publiek in deze film mee door de Romeinse straten en lokale huizen, vergezeld door verschillende experts, meeslepende muziek, poëzie en verhalen van ooggetuigen. MacGregor staat stil bij de beroemde afgietsels van slachtoffers, gevangen in de vulkanische hitte. Het meest bekende afgietsel is dat van een hond, voor altijd bevroren in het moment van zijn dood. Ook verschillende juwelen, beelden, mozaïeken, kookgerei en zelfs eten, waaronder een intact stuk bakkersbrood, komen voorbij. Verder zijn er unieke, houten meubelstukken te zien. Het meest wonder-baarlijke en aangrijpende object is misschien wel het wiegje, dat nog steeds heen en weer schommelt op zijn gebogen voetsteunen.

Life and death in Pompeii and Herculaneum is de eerste tentoonstelling van dit kaliber in London sinds 40 jaar. Het laat 450 fascinerende objecten zien: van zeer recente ontdekkingen tot stukken uit eerdere opgravingen. Veel van deze objecten zijn nooit eerder buiten Italië tentoongesteld. De tentoonstelling biedt daarmee een ongeëvenaard inzicht in het Romeinse leven.

 • Jaar
  2013
  Land
  GB
  Duur
  90 min
  Gesproken taal
  Engels
 • Tweet this
Pompeii Live from the British Museum