President's Night 2016

President's Night 2016

VS2016 - Hét Amerikaanse verkiezingsevent in Nederland

MILK, OZ, Cinema, Upstairs, Upstairs Bar, Max
€ 30
Uitverkocht

Early Birds en combi-tickets zijn uitverkocht

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

President's Night 2016

VS2016 - Hét Amerikaanse verkiezingsevent in Nederland

talkshows / live uitslagen / muziek / interviews / analyses / theater / film

Op 8 november 2016 kiezen de Amerikanen hun president. Dat wordt gevierd in de nacht van 8 op 9 november 2016, van 19:00 tot de volgende ochtend, in de Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam. Samen met USA-watchers, politici, journalisten, kunstenaars en opiniemakers worden de eerste exit polls op de voet gevolgd en geanalyseerd in debatten, lezingen en talkshows. Er zijn live-verbindingen met Amerikaanse zenders en reacties van correspondenten ter plaatse, afgewisseld met muziekoptredens, comedy en film.

 


De edities van de President’s Night in 2004, 2008 en 2012 waren volledig uitverkocht. Een gefascineerd publiek verruilde zijn nachtrust voor het Amerikaanse verkiezingsgeweld tussen het Democratische en Republikeinse kamp. 

De vroege vogels en de doorzetters schuiven na de nacht aan voor het All American Breakfast in de schouwburg. Kenners, opiniemakers, prominenten en ander interessant volk voorzien ons van uitgebreide slotanalyses van de verkiezingsresultaten, commentaren en live-verbindingen met Nederlandse correspondenten uit de VS. Er zijn verrassende optredens en uiteraard een Amerikaans ontbijt met bagels, donuts en sloten (slappe, want echt Amerikaanse) koffie.

Ruben van Vliet

Als bezoeker kun je aansluitend gratis naar: