Prince: Under The Cherry Moon (1986)

Prince: Under The Cherry Moon (1986)

Tribute to Prince - Presented by Wicked Jazz Sounds

Cinema

Prijs € 11

Gratis voor Cineville

Prijs € 0

Reserveren door Cinevillepashouders is mogelijk; zie onder 'TICKETS'. Afhalen van gereserveerde tickets kan aan de kassa van 16:00-16:45 uur. Gekochte kaartjes geven op vertoon een maand lang gratis toegang tot de clubavond van Wicked Jazz Sounds.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Prince: Under The Cherry Moon (1986)

Tribute to Prince - Presented by Wicked Jazz Sounds

Om te vieren dat Wicked Jazz Sounds nu elke zondag te gast is in de Melkweg presenteren wij samen met hen elke maand bijzondere muziekfilms. We selecteren de beste jazz-, soul- en funkdocu's, voorafgegaan door een korte inleiding. Tickets geven een maand lang 1x gratis entree tot de clubavond!

Op deze sterfdag van 'his royal badness' vertonen we voorafgaand aan Wicked Jazz Sounds' Purple Party de Prince-film 'Under The Cherry Moon' uit 1986 op 35mm, waarin hij een pianist op vrouwenjacht speelt in de Franse Rivièra. De zwart-witfilm heeft een klassieke retro-sfeer en is geregisseerd door Prince zelf. De soundtrack is zijn album 'Parade' met o.a. de hitsingle 'Kiss'.

Twee vrienden, Tricky en Christopher Tracy, genieten van het luxe leventje doordat zij rijke vrouwen oplichten. Dan lezen ze dat een jonge vrouw op het punt staat 50 miljoen dollar te erven. Tricky zegt dat Tracy haar moet verleiden om zo het geld te verkrijgen, maar wanneer Tracy haar ontmoet, wordt hij verliefd op haar. Tricky zint op wraak. De film werd toendertijd slecht ontvangen en won maar liefst 5 'Razzies', inclusief slechtste film. Vandaag de dag is het echter een heerlijke 80's cultfilm!

Na afloop is er een Prince Movie Music Bingo!

 • Regisseur
  Prince, Michael Ballhaus
  Jaar
  1986
  Land
  VS
  Duur
  100 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Spotify
 • Tweet this
Under the Cherry Red Moon - Trailer #1Melkweg tipt