Concert

RADAR: ELMER & Duimalot

ELMER / Duimalot

Upstairs

  • Prijs:
  • € 10,35
  • € 5,75 CJP
  • Gratis voor jaarleden

CJP-leden kopen nu online hun ticket na inloggen op CJP.nl

19:30 zaal open 20:00 Duimalot 21:00 ELMER

Bij Melkweg RADAR ontdek je de nieuwste acts van het moment, live vanuit de Upstairs!

Op donderdagavond 16 februari betreden Duimalot en Elmer onze stage. Met hun eerlijke teksten en ongezouten mening weten de twee precies hoe zij hun ervaringen uit het dagelijks leven moeten vertalen naar muziek. Het resultaat is krachtige en rauwe hiphop waar je niet omheen kan.

Duimalot
Geïnspireerd door de poëzie van zijn moeder en met liefde voor ritmes, heeft de Utrechtse Gary Gravenbeek zich ontwikkeld tot all-round performing artist Duimalot. Afgestudeerd van de Dansopleiding Utrecht vervolgde de woordkunstenaar zijn weg in de theaterwereld. Uiteindelijk bracht dit hem tot het schrijven van zijn eigen muziek, gebaseerd op actuele onderwerpen en de wereld om zich heen. Het resulteert in rauwe, eerlijke hiphop waarmee hij luisteraars wil raken en activeren. Ondertussen heeft hij zijn carrière al veelbelovend afgetrapt; zo schreef hij voor het 900-jarig bestaan van Utrecht een lijflied voor de stad. Ook was hij in 2022 onderdeel van de Popronde, waarbij hij door het publiek werd uitgeroepen tot favoriete performer.

Elmer
Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw. Met Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken. Vanuit een liefde voor Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig is Elmer’s muziek een combinatie van elektronische, funky beats, teksten met een flinke dosis humor en zelfspot, en nummers waarin Elmer eerlijk durft te zijn en rapt over bindingsangst, paniekaanvallen en zelfhaat. Elmer is bewust een alter-ego: dit geeft Merel de artistieke vrijheid om kanten in zichzelf uit te vergroten via een artistiek vehikel. Op deze manier verbindt Merel haar ervaring als actrice en theatermaker aan haar muzikale ambities. 

Op eerdere edities van Radar kon je o.a. RIMON, Sophie Straat, S10 en Lemu ontdekken.