Re: Freshed Orchestra

Re: Freshed Orchestra

Release party

OZ
€ 12 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Re: Freshed Orchestra

Release party

The Re:Freshed Orchestra is een 16-koppig Rotterdams funk-,soul- & hiphopcollectief van jonge muzikanten (strijkers, blazers, vocalisten en ritmesectie) met zeer uiteenlopende muzikale en culturele achtergronden en met als gemene deler de liefde voor livemuziek. Binnenkort brengen ze hun langverwachte debuutalbum uit. Afgelopen televisieseizoen waren zij al te bewonderen als huisband bij DINO, de nieuwe late night talkshow van Jandino Asporaat. Het orkest had daarnaast de eer de tv-uitzending van de Uitmarkt in zowel 2013, 2014 als 2015 te mogen verzorgen. De band deelde het podium met een groot scala aan artiesten waaronder Pete Philly, Zap Mama, Benjamin Herman, Bo Saris en Tony Allen.

Re:Freshed Orchestra is haar carrière in 2011 begonnen met het organiseren van een ‘tribute-serie’ aan verschillende helden van de musici zoals Quincy Jones, Nina Simone, J Dilla, Fela Kuti, Gil Scott-Heron, Sly & the Family Stone, The Wu-Tang Clan, Guru en Jay Z. Hieruit is de EP  “Re:Encore” ontstaan.

Het album was een eerbetoon aan en herwaardering van de muziek van rapper en entrepreneur Jay Z, ingekleurd door eigen arrangementen en compositorische toevoegingen. De EP (2012) bracht de band bij Giel Beelen, Noorderslag & North Sea Jazz waardoor ze al snel bekroond werd tot een van de hoogtepunten van het festivalseizoen '13. Maar de groep wilde meer en besloot te beginnen met het schrijven van eigen songs. Het werd een proces dat uiteindelijk meer dan twee jaar duurde waarbij de band zich opnieuw moest uitvinden. 


Melkweg tipt