Online première: Remembering the Nights in Safe Haven

Online première: Remembering the Nights in Safe Haven

Iztok Klančar

Online
Gratis

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Online première: Remembering the Nights in Safe Haven

Iztok Klančar

Melkweg Expo presenteert de online première van Remembering the Nights in Safe Haven (2020), de driedelige korte film van Iztok Klančar met als uitgangspunt de plotse verdwijning van het nachtleven als gevolg van de covid-19-pandemie. Clubs zijn voor veel leden van de queergemeenschap de plek om gelijkgezinden te ontmoeten, vrij te zijn, te verdwijnen in de collectieve roes van de nacht en waar lust en hartstocht zegeviert. Nu het nachtleven op slot zit, ziet Klančar de impact van eenzaamheid en het gemis aan uitlaatklep op de mentale staat van zijn omgeving.

De drie verschillende delen van de korte film worden op 13, 14 en 15 november online gelanceerd via vimeo en de socialemediakanalen van Melkweg Expo. Tune in!

Het verhaal van de film is gebaseerd op observaties en gesprekken over hoe de clubbende queergemeenschap met de crisis omgaat. De drie hoofdstukken bestaan uit fantasiescènes en performances die de staat verbeelden waar velen zich momenteel in bevinden. De soundscape, lust, roes en seksuele ontlading vormen de rode draad. Scènes die normaliter de nachtclub als decor hebben, vinden nu plaats op atypische plekken of slechts in herinnering, met de stad Amsterdam op de achtergrond.Melkweg tipt