Ride Your Wave (2019)

Ride Your Wave (2019)

Cool Japan Anime - Preview

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Geldig voor Cineville

Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek Een soloticket geeft toegang voor één persoon. Hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Het is wel mogelijk om meer dan een soloticket tegelijk aan te schaffen. Het duoticket bestaat uit twee tickets die gekoppeld zijn bij de aankoop. Elk ticket is geldig voor één persoon, maar beide bezoekers kunnen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats nemen in de zaal. Voor houders van de Cinevillepas is het mogelijk een kaart te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Ride Your Wave (2019)

Cool Japan Anime - Preview

Deze avond kan je kijken naar een speciale preview van 'Ride Your Wave' van Masaaki Yuasa (The Night is Short, Walk on Girl, Devilman Crybaby), één van de meest inventieve en opwindendste animeregisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). Deze film is een romantische, mystieke en tragische anime over een jonge, surfgekke studente die verliefd wordt op een brandweerman en vervolgens na zijn plotselinge dood hem los moet laten. 

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke 'meet-cute' brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft in een ongeluk op zee. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

In deze film werkt regisseur Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gepaard met zijn dromerige lichtheid maakt het tot een film, waar je heel blij van uit de bioscoop komt. Winnaar van de 'Best Animated Feature' award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

 • Regisseur
  Masaaki Yuasa
  Jaar
  2019
  Land
  Japan
  Duur
  104 minuten
  Gesproken taal
  Japans
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • Tweet this
Ride Your Wave - Officiële Nederlandse trailer


Melkweg tipt