Rita Zipora

Rita Zipora

Upstairs
€ 10

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Rita Zipora

“Danspoëzie” kopte het NRC Handelsblad op Noorderslag 2014 over Rita Zipora. De zangeres combineert haar Nederlandstalige teksten met klanken en beats geïnspireerd op Björk, Lorde en Portishead. Voor de muziek van haar nieuwe album heeft ze samen met het Paradiso Melkweg Productiehuis een nieuwe live show ontwikkeld, waarin speciaal ontworpen lasertekeningen live door Zipora’s muziek worden aangestuurd. Tekenares Barbara Wijnveld maakte twaalf tekeningen bij Zipora’s songs en teksten, en visual artist Hidde de Jong (CUT_) koppelt deze live aan de muziek van Zipora en haar band. 

Rita Zipora debuteert begin 2014 met Als Ik Kijk, een album met Nederlandstalige songs van internationale allure. De release zet de maakster in één klap op de kaart. De single Wasem wordt opgepikt door 3FM, ze is te gast in DWDD en maakt indruk met haar optreden op Noorderslag. De zomer van 2014 staat in het teken van optredens en een samenwerking met Amnesty International, dat een lied van haar heeft geselecteerd voor een campagne.
 

Zipora brengt op 16 september haar nieuwe single Het Explodeert uit, waarna de eerste EP zal volgen in november. Daarvoor en daarna zal Zipora op verschillende plaatsen van ons land te zien zijn als een van de -volgens 3voor12- 'must see acts' van de Popronde 2015.

  • Zaal open 20:30 uur. Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is
  • Tweet this