Rockfield: The Studio on the Farm (2020)

Rockfield: The Studio on the Farm (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Rockfield: The Studio on the Farm (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'Rockfield: The Studio on the Farm' van Hannah Berryman!

Rockfield is het onwaarschijnlijke verhaal van hoe twee boerenbroers uit Wales hun melkveebedrijf omtoverden tot een legendarische studio en vier decennia lang legendarische rockmuziek produceerde. Met o.a. Black Sabbath, Oasis, Coldplay, The Stone Roses, Robert Plant en Queen.

Vijftig jaar geleden, diep in het Welshe platteland, melkten twee broers koeien en maakten zij zich klaar om de boerderij van de familie over te nemen – maar ze droomden er van om muziek te maken. Ze kregen het brutale idee om een studio te bouwen in de zolder van de schuur en hun eigen muziek op te nemen. De dieren werden uit de schuur geschopt en de muzikanten verplaatsten zich naar hun oma’s extra slaapkamer. Zo begonnen ze onbedoeld met het legendarische Rockfield studios.

Black Sabbath, Oasis, Coldplay, The Stone Roses, Robert Plant, Simple Minds, Hawkwind, Queen, Iggy Pop, The Charlatans, Manic Street Preachers en anderen herinneren zich de avonturen en muziek die ze maakten bij Rockfield nog voor jaren. Dit gaat over het verhaal van rock-en-roll-dromen die verweven zijn met de strijd van het familiebedrijf om zijn voortbestaan te kunnen garanderen in het alsmaar veranderende muzikale landschap.

 • Regisseur
  Hannah Berryman
  Jaar
  2020
  Land
  VS, UK, Ierland
  Duur
  90 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt