Salif Keita

Acoustic

Max
€ 35 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Salif Keita

Acoustic

​De 'Golden Voice of Africa' en een van de grondleggers van het afro-pop genre treedt deze avond op in een speciale akoestische setting met de mooiste nummers uit zijn volledige repertoire. Salif Keita staat wereldwijd bekend om zijn onvergetelijke live optredens, zijn prachtige stem en zijn emotiegeladen liedjes. In zijn muziek verwerkt hij invloeden uit zowel de muziek van de griotten uit zijn vaderland als West Afrikaanse, Cubaanse, Spaanse en Portugese muziek.

Salif Keita (zang, akoestische gitaar), Mamadou Diabaté (Kora), Souleymane Kouyaté (N'goni), Ousmane Kouyate (gitaar), Bah Kouyate (Backing vocals), Aminata Damte (backing vocals).

​Salif Keïta (1949) is een rechtstreekse afstammeling van Soundjata Keita, de oprichter van de West-Afrikaanse staat Mali in 1240. Keïta werd geboren als een albino, wat in Afrika als een slecht teken wordt gezien. Uiteindelijk werd hij door zijn familie onterfd, nadat hij had aangegeven als musicus zijn brood te willen verdienen. Belangrijke bands waar hij in het begin van zijn carrière werkzaam was, waren The Rail Band en Les Ambassadeurs. Na te zijn geëmigreerd naar Frankrijk wist hij met zijn soloalbum Soro (1987) de overstap naar een Europees publiek te maken en boekte hij ongelooflijk succes, precies op het moment dat wereldmuziek in een stroomversnelling raakte. Kort na 2000 keerde Keita terug naar Bamako in Mali om onder andere zijn eigen studio op te zetten waaruit zijn albums ‘Moffou’ en ‘M’Bemba’ voortkwamen. In 2012 kwam zijn laatste, zeer dansbare, album ‘Talé’ uit.


Melkweg tipt