Sean Gascoigne en Lewin

Sean Gascoigne en Lewin

Upstairs

Prijs €13,80*

Tickets
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Sean Gascoigne en Lewin

SEAN GASCOIGNE
Sean Gascoigne is net een muzikale octopus; hij speelt gitaar, drums, mondharmonica, sp404 en zingt allemaal tegelijk. Bekend om zijn one-man-band act maar doet ook af en toe een verrassingsshow met een volledige band. Zijn muziek is snel, traag, luid, zacht, mooi en lelijk, zijn teksten zijn bitterzoet met een cynisch en duister randje. Zijn shows zijn grappig, ongemakkelijk, sarcastisch en echt. Al zijn muziek creëerde hij helemaal alleen in zijn volledig analoge studio, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeeld en laag na laag geluid creëerd op zijn tapemachine. Sean Gascoigne, de geluidsschilder. Voor fans van: (early)Beck, Dr. Dog, Picasso en Wes Anderson.

LEWIN
Geprezen als de "Joni Mitchell van de lage landen", is 'Lewin' het frisse muzikale blad dat is omgedraaid door songwriter en muzikant Jara Holdert. Haar debuutalbum, waarvan al twee EP’s en enkele singles zijn uitgebracht, werd opgenomen en geproduceerd in Haarlem en Berlijn met haar minnaar en muze, Aaron Ahrends. Wat de twee destijds niet wisten, was dat de liedjes die Lewin aan het schrijven was een vooruitziende beschrijving gaven van de ineenstorting van hun relatie - maanden van tevoren - en inderdaad, tijdens het postproductieproces viel hun liefde uiteen, waardoor haar profetische deuntjes over de naderende breuk in de lucht hangt. Het kostte ruimte, tijd en een nieuwe artiestennaam, maar Lewin is nu klaar om deze emotioneel geladen en diep persoonlijke opnames aan de wereld te presenteren. 

" Lewin ontdekte een krachtig gevoel van verlossing te midden van verlies, terwijl haar overtuigende en melodieuze herhaling van een mislukte vakbond een artistiek gevoel van afsluiting van een slechte situatie brengt. Haar prachtige sopraan doet je misschien een beetje denken aan Joni Mitchell in de hogere registers, terwijl haar muzikale temperament meer doet denken aan de bardische stijl van Laura Marling. Het geluid van Lewin is een verfrissende mix van emotionele authenticiteit en prachtige folk-pop songcraft.”

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this

Melkweg tipt