Sisters with Transistors (2020)

Sisters with Transistors (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Uitverkocht

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Gratis voor We Are Public

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Sisters with Transistors (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Talk: Esther Roozendaal / Rosa Ronsdorf / Richarda Kegel / Mingue / Nina de Koning

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'Sisters With Transistors' van Lisa Rovner met aansluitend een talk met vijf vrouwelijke muzikanten.

Sisters with Transistors vertelt het wonderbaarlijke verhaal van de vrouwelijke pioniers in de elektronische muziek. Zij omarmden hun apparatuur en technologie, om de manier waarop muziek wordt geproduceerd en hoe er naar geluisterd wordt vandaag de dag te transformeren. 

De film vertelt het verhaal over de achtergrond van de bredere sociale, politieke en culturele context van de 20e eeuw, geeft de strijd voor emancipatie van deze vrouwen weer en geeft vrouwen hun centrale rol in de geschiedenis terug. Met o.a. Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Eliane Radigue, Suzanne Ciani en Laurie Spiegel. De geschiedenis van vrouwen is een stille geweest en de muziekindustrie is wat dat betreft geen uitzondering. 

Na de film is er een panel-gesprek met Esther Roozendaal (DJ Estroe), muzikant/geluidskunstenaar Rosa Ronsdorf, producer/zangeres/songwriter Richarda Kegel, zangeres/songwriter Mingue en DJ/producer Nina de Koning als moderator.

 • Regisseur
  Lisa Rovner
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  90 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt