Julidans: 1: SONGS

Julidans: 1: SONGS

Onderdeel van De 50 Jaar Melkweg Marathon

Online

Julidans: 1: SONGS

Onderdeel van De 50 Jaar Melkweg Marathon

met Nicole Beutler

Al tien jaar lang reist het gelauwerde ‘soloconcert’ 1: SONGS de hele wereld over. Na meer dan honderd opvoeringen mag het met recht een Beutler-klassieker genoemd worden. Performer Ibelisse Guardia Ferragutti leent haar stem en wezen uit aan de intense woorden van tragische vrouwelijke personages uit de theatergeschiedenis, zoals Antigone, Medea, Ophelia en Gretchen. 

Het lijden van deze (anti-)heldinnen treedt herhaaldelijk haar lichaam binnen, terwijl zij hun woorden zingt, spreekt en roept: fragiel, rauw, berekend en emotioneel. Maar wie spreekt er hier? Wat herkennen we in de eeuwenoude emoties als die komen in de verpakking van een moderne vrouw? Een harde schreeuw tegen de onberekenbaarheid van het bestaan in elf hedendaagse songs.

Voor 1: SONGS ontving Nicole Beutler de VSCD-Mimeprijs in 2010. De voorstelling werd ook geselecteerd door de jury van het Vlaamse Theaterfestival als een van de tien beste voorstellingen van het seizoen 2009/2010 en speelde ook op het Nederlandse Theaterfestival 2010. 1: SONGS heeft de Silver Award for Best Performance (Special Jury Award) gewonnen tijdens het International Festival of Liberal Theater 2012, Amman, Jordanië.Melkweg tipt