• Film

Soul Power (2008)

Presented by Steppin' Into Tomorrow

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19.00 Soul Power (2008)

Onze Cinema is vernieuwd! Kom hem bewonderen tijdens onze Openingsweek, met o.a. deze vertoning van de concertfilm 'Soul Power', gepresenteerd door het Amsterdamse muziekplatform Steppin' Into Tomorrow.

Deze in 2008 uitgebrachte documentaire is een belangrijke tijdscapsule uit de jaren ’70 waar een vol vliegtuig met Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse muzikanten reizen naar Kinshasa, Zaire (het voormalige Congo) om op te treden bij een festival dat rondom het eveneens legendarisch gevecht van Muhammad Ali en George Foreman plaatsvond. Deze match is al eerder naar het scherm gebracht met de docu ‘Rumble In The Jungle’, maar velen wisten niet dat er nog uren aan ongebruikt filmmateriaal bestond van het festival. De beelden zijn prachtig gemonteerd en laten o.a. James Brown, Bill Withers, The Spinners, Miriam Makeba, Celia Cruz, The Fania All-Stars, BB King, The Crusaders, Manu Dibango en anderen zien in hun beste tijd. Het is bijzonder hen samen deze reis te zien maken, want voor velen was het de eerste keer op het Afrikaanse continent, en daarom zijn vooral de dialogen onderling van historisch belang. Wanneer zie je bijvoorbeeld Muhammad Ali en Bill Withers in gesprek bij de ontbijttafel? 

De film viert dit jaar haar 15 jarig jubileum en daarom vonden Steppin' Into Tomorrow het hoog tijd deze film te vertonen tijdens een van hun avonden. Soul Power brengt de tijdsgeest van 1974 heel sterk in beeld en leert ons ook meer over de verhouding, overeenkomsten en verschillen tussen de Afro-Amerikaanse en Afrikaanse artiesten van die tijd. Een must-see!