Stamping Ground (1970) + Live: Daniel Cane

Stamping Ground (1970) + Live: Daniel Cane

50 jaar Holland Pop Festival Kralingen

Max

Prijs € 12,50

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek Een soloticket geeft toegang voor één persoon. Hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Het is wel mogelijk om meer dan een soloticket tegelijk aan te schaffen. Het duoticket bestaat uit twee tickets die gekoppeld zijn bij de aankoop. Elk ticket is geldig voor één persoon, maar beide bezoekers kunnen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats nemen in de zaal. Voor houders van de Cinevillepas is het mogelijk een kaart te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Stamping Ground (1970) + Live: Daniel Cane

50 jaar Holland Pop Festival Kralingen

Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Het is een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers met bands als Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd. Ter ere van het 50 jarig jubileum is de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut nu te zien op het grote scherm in de Max, met muzikale inleiding door de Nijmeegse singer-songwriter Daniel Cane!

Het festival is dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs.

Daniel Cane maakt liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran, die gaan over gebroken harten, het verliezen en het terug vinden van de liefde. Daniel speelde al op Lowlands, Pinkpop en de Popronde en deed supports van artiesten als The Golden Earring, Bløf, De Dijk, Fink en Danny Vera. Deze avond speelt hij een korte soloset voor de film.

 • Regisseur
  George Sluizer
  Land
  Nederland
  Duur
  90 min.
  Gesproken taal
  Engels
 • 18:00 doors
  19:00 Intro & Live: Daniel Cane
  19:20 film screening
  21:00 end of event
 • Spotify
 • Tweet this
Trailer Stamping Ground, 1970 -2020 50 jaar Holland Pop Festival Kralingen
Daniel Cane


Melkweg tipt