Film

Summertime (2020)

Black Soil Film Festival

Short: I Am A Man (2021) / Intro: Michael Pinckney (IAAM)

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

21:00 zaal open 21:30 start film voorfilm 21.36 start hoofdfilm 23:15 einde film

Black Soil is een filmfestival met verhalen uit de wereldwijde hiphop-community. Met een uniek filmaanbod dat bestaat uit korte en lange films, classics en documentaires presenteert Black Soil cinema die diepgeworteld is in hiphopcultuur. Het thema voor dit jaar is ‘Respect The Architect,’ waarmee het festival een ode brengt aan de grondleggers, pioniers en ontstaansgeschiedenis van hiphop.

'Summertime' beschrijft de elkaar kruisende verhalen van 25 jonge spoken word-dichters gedurende een dag in Los Angeles. Het project is ontstaan uit de geweldige interactie die de regisseur met een workshop had waar artiesten uit de hele City of Angels zonder angst of schaamte persoonlijke teksten voordroegen. Het project was zo gevormd dat de ‘voices’ zowel individueel, als verbonden met elkaar konden uitblinken, in de context van een groter, samenhangend en ontroerend narratief experiment — deels urban musical en deels sociologische kunst.

Voor de film kan je kijken naar de korte film I Am A Man (2021, 6') van Michael ‘Boogivision’ Pinckney, waarin vier zeer bekende zwarte artiesten een oprecht gesprek over mannelijkheid, creativiteit, seks en hun plek in de wereld hebben. IAAM filmmaker Michael Pinckney doet een korte intro.