Super Duper Alice Cooper

Super Duper Alice Cooper

Cinema
€ 10

Geldig voor Cineville

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Super Duper Alice Cooper

​Alice Cooper heeft eigenlijk geen introductie nodig... Nog steeds tourt hij de hele wereld over en heeft geen enkele intentie om het rustiger aan te doen. Super Duper Alice Cooper vertelt het verhaal van Alice die als priesterszoon Vincent Furnier menig ouder angst inboezemde met zijn bizarre rockact.

Van Earwigs en The Spiders frontman in de jaren 60, tot decadente superster in de jaren 70 naar de ultieme glam metal rock comeback in de jaren 80. Het leven van Cooper was een doorlopend gevecht tussen Alice en Vincent om elkaars ziel.

​Het verhaal wordt verteld in de vorm van een docu-opera: een duizelingwekkende mix van documentaire en rock opera die audio interviews combineert met uniek archiefmateriaal. Concerten, tv-optredens, filmrolletjes, perskoppen, artikelen en andere visuele elementen komen in collagevorm voorbij om een cinematisch overzicht van het leven van Cooper te schetsen.

Naast wereldwijde hits zijn ook onbekende en vergeten pareltjes uit het oeuvre van Cooper opgedoken en verwerkt in de film. Samen met beeldmateriaal uit oude horrorfilms als metaforen voor Coopers' gekte, vormt de muziek in deze documentaire de soundtrack van zijn leven.

 • Regisseur
  Sam Dunn, Reginald Harkema, Scot McFadyen
  Jaar
  2014
  Land
  GB
  Duur
  96 min.
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  nvt
 • Tweet this
Super Duper Alice Cooper ~ Trailer


Melkweg tipt