Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

50th Anniversary Screening

Cinema

Prijs € 8,50

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Melkweg Matinee: Sympathy for the Devil

50th Anniversary Screening

Tijdens Melkweg Matinee kan je op zondagmiddag in Melkweg Cinema terecht voor de nieuwste muziekdocs, relevante klassiekers of net jong talent. Vijftig jaar geleden creëerde Jean-Luc Godard de film ‘Sympathy for the Devil’. De legendarische en eigenzinnige regisseur filmde The Rolling Stones in originele bezetting tijdens de opnames van het titelnummer en combineerde deze beelden met politiek geladen fragmenten uit de jaren ’60. Hij documenteert het interessante ontwikkelingsproces van de classic ‘Sympathy for the Devil’. Het nummer was oorspronkelijk een ballad, maar evolueert in de studio tot de hit zoals we deze nu kennen. 

Een must see voor elke Rolling Stones fan en dit jaar bestaat de film zomaar 50 jaar. Daarom halen we deze parel van onder ’t stof op onze Melkweg Matinee!

Met op het eerste zicht onsamenhangende scènes, schetst Godard een prachtig tijdsbeeld. Niet alleen de minutenlange shots (zonder cuts!) in de studio van de Stones, maar ook de overige fragmenten zijn bijzonder esthetisch. Godard filmt The Rolling Stones in hun originele bezetting (Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Charlie Watts en Bill Wyman) en voegt er beelden uit de jaren ’60 over de Black Power beweging, jongerencultuur, democratie, communisme, fascisme, nazisme, porno en de Vietnamoorlog aan toe.

 • Regisseur
  Jean-Luc Godard
  Jaar
  1968
  Land
  VS
  Gesproken taal
  EN
 • Tweet this
Trailer Godard-Stones 'Sympathy For The Devil'