The Art of Escapism

The Art of Escapism

Thomas Bunt, Liza Houben, Jan Janssenswillen, Fabian Landewee, Mary Ponomareva, George Voronov, Lukasz Wierzbowski

Expo
Gratis

Tuesday - Sunday, 12:00 - 19:00 / Entrance: Marnixstraat 409 - Make sure to read everything you need to know before your visit on www.melkweg.nl/en/visitexpo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

The Art of Escapism

Thomas Bunt, Liza Houben, Jan Janssenswillen, Fabian Landewee, Mary Ponomareva, George Voronov, Lukasz Wierzbowski

De tentoonstelling The Art of Escapism toont de hunkering om een andere realiteit te betreden en te vluchten uit het dagelijks bestaan. Geïnspireerd door het oeuvre van Holland Festivals associate artist Gisèle Vienne, presenteert Melkweg Expo kunstenaars die het hedendaags escapisme vanuit verschillende disciplines verbeelden. Zo wordt de collectieve roes onderzocht waarin tijd en ruimte andere regels volgen en waarin het fysieke lichaam het wint van de ratio.  

In een tijd waarin alles wat collectief is wordt verboden en de coronapandemie iedereen thuis opsluit, is de drang bij jongeren naar fysiek samenzijn, opgaan in de menigte en ontsnappen aan de realiteit nog nooit zo groot geweest. The Art of Escapism ontleedt de schoonheid die schuilt in het opzoeken van grenzen, in de extase van het loskomen van je eigen lichaam en in jezelf verliezen in wat je gelooft. Want vergis je niet: elke fantasie, elk verlangen, elke hoop voor de toekomst is escapisme. 

Met: Thomas Bunt, Liza Houben, Jan Janssenswillen, Fabian Landewee, Mary Ponomareva, George Voronov en Lukasz Wierzbowski.

The Art of Escapism is een samenwerking tussen Melkweg Expo, Holland Festival en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. De expo The Art of Escapism is gratis te bezoeken in Melkweg Expo.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteert de sculpturale performance-installatie Lake van Liza Houben van 18 t/m 24 juni. 

Holland Festival presenteert drie projecten van associete artist Gisèle Vienne. De voorstelling Kindertotenlieder, te zien op 17 en 18 juni, L'Étang tussen 5 en 8 juni te bezoeken en een nieuwe solo voor Katja Petrowick op 12 juni als onderdeel van het Short Circuit programma.

De expo is mede mogelijk gemaakt door Holland Festival, de Brakke Grond en het Mondriaan Fonds.
167b912d-177b-4d90-8895-6aade0a744ae.jpg