The Chlorodrome

The Chlorodrome

TRAKTEER JE KAMERPLANT OP DE CHLORODROME

Expo
gratis

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

The Chlorodrome

TRAKTEER JE KAMERPLANT OP DE CHLORODROME

Eilander, in samenwerking met Joke Lanz, Ton De Vreede en Ferdinand Boonenkamp

In onze hunkering naar een andere realiteit ontstaat ons utopische verlangen terug te keren naar de natuur. We slapen in de vrieskou in kleine tentjes midden in de natuur en zoeken naar plaatsen waar het nog écht donker wordt. Onze kamers bouwen we om naar een urban jungle, we importeren de natuur in onze stenen jungle. Maar hoe verdiepen we ons écht in de wereld van onze planten? 

Het sensorische apparaat van planten is grotendeels onbekend, maar kan niet anders zijn dan volkomen vreemd voor ons mensen. Planten hebben immers geen ogen, oren, smaakpapillen of hersenen. Onderzoek toont aan dat planten de wereld om hen heen op de een of andere manier waarnemen. We weten niet hoe, maar planten reageren duidelijk op auditieve stimuli. De wortels van een plant groeien bijvoorbeeld altijd in de richting van het geluid van water.  Betekent dit dat een plant ook van muziek kan genieten? Er bestaan talloze (pseudo-) wetenschappelijke theorieën over de effecten van muziek op planten.

The Chlorodrome is een experiment in de traditie van stukken als Stevie Wonder's "Journey"

Through the Secret Life of Plants' en 'Plantasia' van Mort Garson. Met behulp van de beschikbare gegevens over botanische auditieve waarneming als uitgangspunt, bouwden Eilander, in samenwerking met Joke Lanz, Ton De Vreede en Ferdinand Boonenkamp, een impressionistische soundscape, een benadering van de wereld van geluid, licht en aarde van een plant. 

Ontsnap - samen met je favoriete kamerplant, boom of struik - in de soundscape van The Chlorodrome aan de menselijk realiteit.

THE CHLORODROME
Zondag 18 juli 16.00-17.00
Toegang is gratis, reserveren is niet nodig, vol=vol.
Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Dit is een 1,5 meter event. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek