The European Commissioner

The European Commissioner

Forum On European Culture

Upstairs
normaal: € 10

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

The European Commissioner

Forum On European Culture

Joan Nederlof - Mugmetdegoudentand

In 'De Eurocommissaris' neemt actrice Joan Nederlof van Mugmetdegoudentand het publiek op komische wijze mee in de gedachtestroom en gedurfde ideeën van de fictieve eurocommissaris Charlotte Hajenius. Is het idee van een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven?

Dit programma is onderdeel van Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture, dat 1, 2 en 3 juni plaatsvindt in Amsterdam. Voor alle programma’s en meer informatie kijk op: www.cultureforum.eu

Actrice Joan Nederlof van Mugmetdegoudentand wist, zoals velen, weinig over Europa. Een gat in de theatermarkt, dacht ze. In haar voorstelling 'De Eurocommissaris' geeft ze een inkijkje in de ontoegankelijke Europese politiek en conflicteren belangende binnen Europa. Joan Nederlof speelt de fictieve, populaire Eurocommissaris Regelgeving Charlotte Hajenius. Charlotte deelt op komische wijze met het publiek haar twijfels, gedachtestroom en gedurfde ideeën over Europa. Is het idee van een democratisch, verenigd en solidair Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven? Geschikt voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Na de voorstelling spreken we met politici en wetenschappers over de dilemma's van Europese politici, het grote gat tussen Europese burgers en de politiek en het conflict tussen Europese idealen en nationale belangen. Hoe kunnen we bij Europese burgers belangstelling wekken voor Europa en Europese politiek?

Joan Nederlof maakt vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen over de Europese Unie een solovoorstelling in 2015. We zijn een jaar later, Europa is ingrijpend veranderd. Tijd voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris. 


Melkweg tipt