The Harder They Come (1972/2019)

The Harder They Come (1972/2019)

Reggae Classics presented by Caribbean Creativity & Reggae Rita

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 12,50

Tickets

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 12,50

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Bij dit programma gelden geen coronamaatregelen en is ook geen testbewijs nodig. Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

www.cineville.nl

The Harder They Come (1972/2019)

Reggae Classics presented by Caribbean Creativity & Reggae Rita

Voorfilm: TBA

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Reggae Classics met dit keer de ultieme Jamaicaanse reggaeklassieker The Harder They Come (1972/2019) in onze Cinema! Het betreft de volledig nieuwe scan van de originele negatieven, zodat de film er beter uitziet en beter klinkt dan ooit tevoren! Uiteraard zijn er weer Jamaicaanse snacks van Reggae Rita en reggae tunes als je de zaal binnenkomt.

The Harder They Come is misschien al 50 jaar oud, het is nog steeds 'de meest invloedrijke Jamaicaanse film en een van de belangrijkste films uit het Caribisch gebied', zoals de gerenommeerde filmwetenschapper Barbara Mennel het misdaaddrama van Perry Henzell ooit beschreef. Met het verhaal van 'original rude boy' Ivan Martin zette regisseur Perry Henzell zichzelf en de Jamaicaanse en Caribische filmindustrie in 1972 op de kaart. Wanneer de jonge Jamaicaan Ivan Martin (gespeeld door reggaezanger Jimmy Cliff) naar Kingston verhuist, probeert hij zijn droom om reggaezanger te worden te verwezenlijken. Wanneer zijn carrière niet van de grond komt, laat hij zich in met drugsdealers en corrupte producenten. In Jamaica werd de film een enorme hit, maar ook in de Verenigde Staten en later elders was de populariteit groot. The Harder They Come was niet alleen de eerste Jamaicaanse speelfilm, het was ook de film die reggae introduceerde aan de rest van de wereld. Jimmy Cliff, wiens personage losjes was gebaseerd op het leven van Rhygin, een Jamaicaanse 'outlaw folk hero' uit de jaren vijftig, leverde hier met zijn rol en met nummers als 'Many Rivers to Cross', 'You Can Get It If You Really Want' en, natuurlijk, 'The Harder They Come', een grote bijdrage aan. Kortom, een absolute aanrader voor elke reggaefan en filmliefhebber!

 • Regisseur
  Perry Henzell
  Jaar
  2019
  Land
  Jamaica
  Duur
  109 minuten
  Gesproken taal
  Jamaicaans Engels
  Taal ondertiteling
  Engels
 • 19:30 deuren open
  20:00 aanvang
  23:00 einde
 • Tweet this


Melkweg tipt