The Nine Lives of Ozzy Osbourne (2020)

The Nine Lives of Ozzy Osbourne (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Max
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

The Nine Lives of Ozzy Osbourne (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Intro: Remco Faasen (Zware Metalen)

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'The Nine Lives Of Ozzy Osbourne' van Greg Johnston, met inleiding van Remco Faasen van Zware Metalen.

De film volgt het leven van een van de grootste legendes van de rock'n'roll. Ozzy Osbourne heeft, bijna eigenhandig, de rock'n'roll-levensstijl gepersonifieerd voor meer dan vijf decennia. Hij is als een kat, hij heeft vele levens geleden, kwam altijd op zijn pootjes terecht terwijl hij zichzelf altijd richting grotere successen stuwde – en hij keek onderweg de dood een paar keer in de ogen.

The Nine Lives of Ozzy Osbourne volgt de vele levens van Ozzy: van in armoede leven gedurende zijn jeugd en de tijd die hij doorbracht in de gevangenis, tot leadzanger van de metalband Black Sabbath gevolgd door een succesvolle solocarrière, tot het worden van een geliefde TV-vader in de 21e-eeuw. Nu Ozzy 70 wordt reflecteert hij op zijn uitzonderlijke leven, terwijl hij intieme details van zijn successen, mislukkingen en unieke bekwaamheid om te overleven en dingen opnieuw uit te vinden onthuld. Tevens vertelt hij over de worsteling met zijn gezondheid de laatste jaren, nadat hij afgelopen januari aankondigde te lijden aan de ziekte van Parkinson.

Voorafgaand aan de film is er een introductie van Remco Faasen, hoofdredacteur van Zware Metalen: het grootste e-zine op het gebied van de betere muziek in het Nederlandse taalgebied. Hij geeft een spoedles Ozzy Osbourne-geschiedenis: van de lastige jeugd die hij wist te ontvluchten dankzij Black Sabbath - waarmee hij gelijk aan de basis stond van het ontstaan van een compleet nieuw muziekgenre - tot de onverwacht succesvolle doorstart als soloartiest in de jaren ’80. Maar Remco schuwt ook de kritische kanten rondom het leven van de zanger niet: zijn alcohol- en drugsmisbruik en de invloed van zijn vrouw en manager Sharon: een van de meest gehate personen in de muziekwereld en de reden van vele rechtszaken.

 • Regisseur
  Greg Johnston
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  86 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt