The Rise of Populism in Europe

The Rise of Populism in Europe

FOTODOK presenteert

Expo
Gratis

wo t/m zo, 12:00 tot 21:00

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

The Rise of Populism in Europe

FOTODOK presenteert

Andrea Gjestvang, Ed Thompson, Jan-Joseph Stok, Dirk-Jan Visser, Wendy Marijnissen, Tinka & Frank Dietz, Maria Turchenkova, Rami Hanafi, Nico Baumgarten, The Prism

Verbaasd en bezorgd over het opkomende populisme in hun eigen land, besloten fotografen Dirk-Jan Visser en Jan-Joseph Stok dit fenomeen grondig te onderzoeken. Samen met een groep Europese fotografen gingen zij op zoek naar populistische ontwikkelingen in Europa. ‘The Rise of Populism’ geeft een veelzijdig beeld van het hedendaagse politieke en maatschappelijke landschap in Europa en een inkijk in de complexiteit van het begrip ‘populisme’.

De tentoonstelling maakt deel uit van de internationale conferentie 'The Future Is Not What It Used To Be' (www.tehfuture.net).

Andrea Gjestvang (Noorwegen) portretteert overlevenden van de aanslag door Anders Behring Breivik; Ed Thompson (Groot Brittannië) toont de extreemrechtse English Defence League; Jan-Joseph Stok (Nederland/Frankrijk) fotografeerde Roma in Frankrijk die in hun levenswijze bedreigd worden; Dirk-Jan Visser (Nederland) geeft een visueel verslag van een utopie in Groningen; zijn antwoord op het veranderende maatschappelijke klimaat In Nederland; Wendy Marijnissen (België) ging aan de slag met het Belgische burkaverbod; Tinka en Frank Dietz (Duitsland) onderzochten de invloed van social media op een politie zaak in Duitsland; Maria Turchenkova (Rusland) gaat in op de ontwikkelingen in het hedendaagse Rusland rondom president Poetin; Rami Hanafi (Finland) onderzoekt het ware Finland van de populistische partij The Finns Party en Nico Baumgarten (Duitsland) zette het Italiaanse electoraat ten tijde van de populistische Silvio Berlusconi centraal. Naast foto’s zijn er ook diverse documentaires en reportages te zien. Zoals The Prism GR2011, een collectieve documentaire over de invloed van de Griekse crisis.

The Future Is Not What It Used To Be / Trans Europe Halles
Trans Europe Halles, Melkweg en P60 organiseren van 2 t/m 4 april de interdisciplinaire conferentie The Future Is Not What It Used To Be, over nieuwe strategieën in de culturele sector voor zowel Nederlandse als internationale cultuurprofessionals. Het centrale thema tijdens de conferentie is de vraag wat de vooruitzichten zijn voor culturele organisaties in een tijd van teruglopende financiële middelen en een snel veranderende (Europese) maatschappij. Trans Europe Halles is een Europees netwerk van meer dan 50 culturele centra over heel Europa. Het netwerk is 30 jaar geleden in het leven geroepen ter bevordering van internationale samenwerking en de uitwisseling van ideeën en ervaringen.