Debate: Why Is The Populist Right Rising?

Debate: Why Is The Populist Right Rising?

Presented by Transnational Institute

OZ
€ 5

Reserveren niet mogelijk

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Debate: Why Is The Populist Right Rising?

Presented by Transnational Institute

With: Anousha Nzume / Ben Hayes / Arun Kundnani / Parastou Saberi - Moderator: Ali Al-Jaberi

Trump, Brexit, Wilders, Le Pen, alt-right en extreem rechts: de politiek van angst en haat lijkt wereldwijd voet aan de grond te krijgen. Hoe kunnen we de exponentiële groei van rechts populisme in Europa en de Verenigde Staten duiden? Vier experts op het gebied van racisme, extreem-rechts en islamofobie gaan met elkaar en met jou in gesprek over het verharde politieke klimaat en of er een kans is voor een nieuwe, hoopvolle en solidaire politiek. Voertaal: Engels

Sprekers:

- Anousha Nzume is activist, schrijver, actrice, tv-presentator en comedian. Nzume publiceerde onlangs het boek Hallo Witte Mensen, over white privilege en andere vormen van racisme. Ze organiseerde demonstraties voor LGBT-rechten in Rusland en tegen de handels- en investeringsovereenkomsten TTIP en CETA. Nzume sprak zich uit in het publieke debat over het racistische karakter van "Zwarte Piet" dat deel uitmaakt van de Nederlandse Sinterklaastraditie.

- Ben Hayes is collega en onderzoeker bij het Transnational Institute (TNI) over veiligheidsbeleid, terrorismebestrijding, grenscontrole en gegevensbescherming. Sinds 1996 werkt hij samen met de burgervrijheden organisatie Statewatch. Zijn onderzoek uit 2009 naar het 'European Security-Industrial Complex' (gepubliceerd door TNI, NeoConOpticon) werd meer dan een miljoen keer gedownload en zorgde voor de hervorming van het EU-veiligheidsbeleid. Hayes is co-redacteur van het boek The Secure and the Dispossessed - How the Military and Corporations are Shaping a Climate-Changed World.

- Arun Kundnani schrijft over ras, islamofobie, politiek geweld en bewaking. Kundnani is voormalig redacteur van het tijdschrift Race & Class en werkt momenteel in residentie van het Schomburg Center for Research in Black Culture, New York Public Library. Zijn laatste boek is The Muslims are Coming! Islamophobia, extremism, and the domestic War on Terror. Kundnani is ook de auteur van het boek The End of Tolerance: racism in 21st century Britain, dat in 2007 werd uitgekozen als een New Statesman boek van het jaar. 

- Parastou Saberi is professor Human Geography aan de Universiteit van Toronto. Haar recente publicaties zijn From 'Revolution' to Farce? Hard-right populism in the making of Toronto en Times and Spaces of Right Populism: Notes from Paris and Toronto.

De moderator van het debat is Ali Al Jaberi. Ali Al-Jaberi is professioneel gespreksleider en trainer bij Debating Skills (www.debatingskills.com). Hij heeft voorheen lesgegeven aan de Universiteit van Amsterdam en was correspondent voor onder meer de Associated Press.