What Drives Us (2021)

What Drives Us (2021)

+ De Nederlandse Bandbus Foto-Expositie

Max
voorverkoop:

Prijs € 11

Uitverkocht

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

What Drives Us (2021)

+ De Nederlandse Bandbus Foto-Expositie

Q&A: Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) / Bas 'Bazz' Barnasconi (Bazzookas) / Hosted by Boozy de Kok

De nieuwe documentaire van Dave Grohl van Foo Fighters op groot scherm in onze Max, met een unieke foto-expositie van Nederlandse bandbussen! 'What Drives Us' is een ode aan dat moment in het leven van elke muzikant, waarop hij twijfelt aan zijn beweegredenen en zich afvraagt voor wie hij eigenlijk muziek maakt. Dave Grohl legt uit waarom hij de docu maakte: “Deze film is mijn liefdesbrief aan iedere muzikant die ooit met zijn vrienden in een oud busje sprong, om simpelweg muziek te maken. Het begon met een project over de praktische kant van het onderweg zijn, maar uiteindelijk werd het een persoonlijke ontdekkingstocht naar het ‘waarom’ van onze reis. De titel zegt het eigenlijk allemaal: What Drives Us?".
 
In de documentaire zijn interviews te zien met talloze grote namen, waaronder Taylor Hawkins, Pat Smear, Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Slash, Ben Harper, The Edge en Steven Tyler. 

Nederlandse bands hebben ook zonder uitzondering zo hun ervaringen opgedaan in een tourbus. Van de Mercedes 508-bus van Golden Earring, die per boot naar Amerika werd verscheept voor hun eerste Amerikaanse tour, tot de Volkswagen T1 (genaamd T-Bone, naar bluesgitarist T-Bone Walker) waarmee Cuby & The Blizzards vanuit Grollo heel Nederland wisten te veroveren. Allemaal verhalen, allemaal prachtige beelden. Om dit te vieren organiseert Sony Music samen met Legacy of Music en de Melkweg een eenmalige foto-expositie in de Max waarin we een rondreis maken langs enkele van de toonaangevende foto’s van de Nederlandse bands en hun tourbus. Buiten voor de Melkweg staat de bekende tourbus van Bazzookas om even in te kijken!
 
Het programma begint met een open inloop waarin bezoekers kunnen genieten van alle foto’s. Daarna is er een Q&A waarin presentator Boozy de Kok in gesprek gaat met Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo. Om vervolgens met z’n allen de documentaire What Drives Us op groot scherm te bekijken!

 • Regisseur
  Dave Grohl
  Jaar
  2021
  Land
  VS
  Duur
  88 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Deuren open: 20:00
  Aanvang: 20:30
 • Tweet this


Melkweg tipt