White Riot (2019)

White Riot (2019)

In-Edit On Tour | Première + Online Q&A

Max
voorverkoop:

Prijs € 12,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 12,50

Geldig voor Cineville

Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Een soloticket geeft toegang voor één persoon. Hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Het is wel mogelijk om meer dan een soloticket tegelijk aan te schaffen. Het duoticket bestaat uit twee tickets die gekoppeld zijn bij de aankoop. Elk ticket is geldig voor één persoon, maar beide bezoekers kunnen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats nemen in de zaal. Voor houders van de Cinevillepas is het mogelijk een kaart te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

White Riot (2019)

In-Edit On Tour | Première + Online Q&A

DJ Wap Shoo Wap

Het muziekdocumentairefestival In-Edit organiseert de komende maanden met 'In-Edit On Tour' een aantal exclusieve screenings op het grote doek, met deze avond de première van Rubika Shah's 'White Riot' over de Londense protestbeweging Rock Against Racism eind jaren '70, met bands als The Clash en Steel Pulse. Voor de film verzorgt DJ Wap Shoo Wap muzikale omlijsting met hi-energy rock 'n roll en punk.

White Riot is een opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren. Het zijn huiveringwekkende beelden; aanhangers van het National Front, getooid met nazisymbolen, die massaal door de straten marcheren. Eric Clapton en Rod Stewart die hiervoor hun steun uitspreken. Een jonge David Bowie die zegt dat ‘Britain’ toe is aan een fascistische leider. Het zijn deze uitspraken die de trigger zijn voor een groepje bevriende kunstenaars en muzikanten om een tegenbeweging te beginnen. Vanuit een drukkerij verspreiden ze vlugschriften en organiseren ze concerten. Wat begint als een vrij obscuur en lokaal initiatief, groeit uit tot een nationale beweging die enorme demonstraties en concerten van de grond krijgt. Het is een film vol energie en waar je energie van krijgt. De muziek is glorieus, The Clash, Sham 69, x-Ray Spex, Tom Robinson, maar ook de maar kort bestaande Aziatische punkband Alien Kulture dragen de Rock Against Racism beweging. De titel White Riot verwijst naar de eerste single van The Clash. In de film staat het symbool voor hoe muziek de wereld verandert. Rubika Shah, bekend van eerdere documentaires over David Bowie en Spike Lee, gaf de film prachtig vorm in de stijl van de fanzines van toen. Een meeslepende terugblik op een fascinerende tijd, verbijsterend in hoe actueel de film voelt en bijzonder inspirerend. Het is Woodstock meets the March on Washington, in Engelse punkstijl.

 • Regisseur
  Rubika Shah
  Jaar
  2019
  Land
  Verenigd Koninkrijk
  Duur
  80 min.
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • 18:30 doors
  19:30 DJ set Wap Shoo Wap
  20:10 film screening + Q&A video
  21:30 end of event
 • Spotify
 • Tweet this
White Riot UK Official Trailer | Virtual Screenings/Live Events Summer 2020 | SUBSCRIBE FOR UPDATES


Melkweg tipt